Šéfa RTVS budú voliť verejne, hlasovacie lístky budú na webe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vypočutie kandidátov na šéfa RTVS
Kandidátka na generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska Miloslava Zemková počas verejného vypočutia kandidátov na generálneho riaditeľa RTVS. Bratislava, 7. február 2011. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 8. februára (WEBNOVINY) – Generálneho riaditeľa novovzniknutého Rozhlasu a televízie Slovenska budú poslanci Národnej rady SR voliť verejne. Takýto postup dnes schválili koaliční členovia mediálneho výboru parlamentu.

Poslanci si prevezmú hlasovacie lístky, na ktorých bude uvedeného ich meno a zoznam kandidátov. Zvolený bude ten z kandidátov, ktorý získa nadpolovičnú väčšinu hlasujúcich, ak ani jeden z nich takúto podporu nezíska, uskutoční sa druhé kolo. Doň postúpia dvaja kandidáti s najvyšším počtom hlasov, v prípade rovnosti hlasov aj viacerí. Volebné lístky budú neskôr zverejnené aj na webovej stránke parlamentu.

Členovia výboru zároveň parlamentu odporučili, aby sa volilo o týchto kandidátoch: Peter Abrahám, Vladimír Burianek, Dušan Davidov, Róbert Filipp, Fedor Flašík, Ján Füle, Martin Gajdoš, Pavel Jacz, Marián Ostatník, Peter Puškár, Margita Repková, Jaroslav Rezník, Vladimír Seman, Marián Šinkovič, Tibor Takáč, Václav Vetrecin, Miloslava Zemková a Jozef Zima. Výbor naopak neodporučil hlasovanie o Jánovi Derďákovi a Štefanovi Papešovi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jaroslav RezníkMiloslava Zemková
Firmy a inštitúcie RTVS Rozhlas a televízia Slovenska