Silvester v centre Bratislavy bude s trhmi aj diskotékou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Silvester 2012 v Bratislave
Pohľad na novoročný ohňostroj z bratislavského Primaciálneho námestia. Bratislava, 1. január 2013. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 31. decembra (WEBNOVINY) – Bratislavské Staré Mesto pripravilo pre obyvateľov na silvestrovské oslavy priamy prenos z koncertu Slovenskej filharmónie, diskotéku na ľade či párty.

Silvestrovský program sa začal v utorok 31. decembra o 16:00 na Hviezdoslavovom námestí a obyvatelia sa môžu občerstviť aj na trhoch. Ako uviedla staromestská hovorkyňa Alexandra Obuchová, hoci Staromestské vianočné trhy sa oficiálne skončili 23. decembra, v menšej verzii budú pokračovať aj počas silvestrovských osláv a k dispozícii bude sedem stánkov.

Priamy prenos z koncertu v Redute

Silvestrovský koncert Slovenskej filharmónie je už dávno vypredaný, Staré Mesto však ponúka možnosť, ako si ho zadarmo vychutnať. Na obrazovke na pódiu na Hviezdoslavovom námestí bude je od 16:00 do 18:00 priamy prenos z koncertnej sály Reduty.

„Zaznejú operné árie od Giuseppe Verdiho, melódie skladateľov Richarda Wagnera či Wolfganga Amadea Mozarta. Dirigentom bude Rastislav Štúr, zaznie soprán Andrey Vizvári,“ informovala Obuchová a dodala, že jedným z najväčších lákadiel bude aj teraz klzisko na Hviezdoslavovom námestí.

Párty priamo v centre

Ohňostroj
Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

Do 18:00 si ľadovú plochu môžu užiť všetci korčuliari, od 19:00 sa začína program Silvester na ľade, ktorý budú moderovať Matúš Krnčok a Michal Sabo. „Hity z 80. rokov a 90. rokov, ale aj zo súčasnosti bude hrať DJ Tusom. Párty na Hviezdoslavovom námestí potrvá do 2:00. Silvester na ľade bude pre návštevníkov zadarmo,“ informovala Obuchová.

Pre návštevníkov otvoria počas posledného dňa v roku aj podzemné toalety na Suchoňovom námestí pri budove Reduty, a to do 3:00. O bezpečnosť a poriadok sa postará mestská aj štátna polícia, k dispozícií bude aj záchranka a strážna služba. Staré Mesto zabezpečilo od 3:00 upratovanie na Hviezdoslavovom námestí aj na komunikáciách, ktoré má v správe mestská časť.

Polícia počas osláv Silvestra posilní hliadky v uliciach

Bratislavskí policajti počas silvestrovských osláv posilnia hliadky v uliciach mesta. Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, viac policajných hliadok bude vo všetkých okresoch Bratislavského kraja a v službe budú policajti poriadkovej, dopravnej i kriminálnej polície.

Na dopravné obmedzenia v centre Bratislavy sa musia pripraviť aj vodiči. Krátko pred polnočným ohňostrojom, ktorý odpália nad Dunajom, bude úplne neprejazdné Rázusovo nábrežie a Vajanského nábrežie od Šafárikovho námestia po Most SNP. Dopravné obmedzenia potrvajú približne do 02:00.

Sklenené fľaše nechajte doma

Ohňostroj
Foto: SITA/Michal Svítok

Silvestrovské oslavy sa v Bratislave tento roku tradične konajú na Hlavnom i Hviezdoslavovom námestí. Vstupy do zóny osláv v Starom Meste usporiadatelia kontrolujú, na námestia nepustia opitých či ľudí pod vplyvom drog.

Strážnici dávajú pozor aj na to, aby ľudia do zábavných zón nepriniesli sklenené fľaše, rôzne tyče či zábavnú pyrotechniku, ktorou by mohli ohroziť ostatných oslavujúcich. Polícia zároveň upozorňuje vodičov, že ani posledný deň v roku nebudú tolerovať alkohol za volantom ani porušovanie dopravných predpisov.

Pozor by si zabávajúci ľudia mali dávať aj na vreckových zlodejov, peňaženku či cennosti by nemali mať nosiť na mieste, odkiaľ im ich môžu ľahko ukradnúť. Opatrne by mali ľudia narábať aj so zábavnou pyrotechnikou, aby sa nezranili či nepoškodili majetok. Polícia tiež upozorňuje vodičov, aby neparkovali na miestach, kde by im auto mohla zničiť pyrotechnika.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať