Slnečný víkend prinesie Slovákom príjemné teploty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lienka sa v predpovedi zmýlila
Podľa starej pranostiky lienka sedembodková, ktorá z ruky odletí, znamená pekné počasie. Iný názor však majú meteorológovia zo SHMÚ. Tí očakávajú na Slovensku studené veľkonočné sviatky. Foto: SITA/AP Photo/Walla Walla Union-Bulletin

BRATISLAVA 6. septembra (WEBNOVINY) – Slovákov čaká slnečný víkend. Od severu naďalej zasahuje do karpatskej oblasti okraj tlakovej výše. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Piatok bude bez zrážok, ráno sa na niektorých miestach môže vyskytnúť hmla.

Denná teplota vystúpi na 22 až 27 stupňov Celzia. Na Orave, Liptove a na Spiši nepresiahne hodnotu 20 stupňov. Na horách vo výške 1500 metrov hlásia okolo 13 stupňov Celzia. Noc bude jasná až polojasná. Nad ránom sa v dolinách a kotlinách môže ojedinele vyskytnúť hmla alebo nízka oblačnosť.

Zafúka slabý premenlivý, na juhozápade juhovýchodný vietor rýchlosťou 20 kilometrov za hodinu.

Bez názvu
Foto: SITA

Na sobotu predpovedajú jasné až polojasné počasie . Denná teplota sa vyšplhá na 22 až 27 stupňov Celzia, na severe bude okolo 20 stupňov. V noci teplota klesne na 11 až 6 stupňov Celzia, v horských dolinách na 4 stupne. Treba očakávať slabý až mierny premenlivý s vietor rýchlosťou 20 kilometrov za hodinu.

Bez názvu
Foto: SITA

V závere víkendu začne na Slovensko prúdiť od juhovýchodu o niečo teplejší vzduch. V nedeľu hlásia jasnú až polojasnú oblohu, ráno treba počítať s hmlou. Teplota počas dňa vystúpi na 22 až 27 stupňov Celzia, na severe okolo 20 stupňov. V noci klesne na 10 až 5 stupňov Celzia, v horských dolinách a kotlinách bude okolo 3 stupňov. Fúkať bude slabý až mierny premenlivý vietor rýchlosťou do 20 kilometrov za hodinu

Bez názvu
Foto: SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať