Slota praje Belousovovej strane veľa úspechov a šťastia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ján Slota
Predseda SNS Ján Slota (uprostred) odpovedá na otázky novinárov potom ako mu nebolo umožnené stretnúť sa s prezidentom Maďarskej republiky Pálom Schmittom pri príležitosti jeho stretnutia s predsedom NR SR Richardom Sulíkom. Bratislava, 20. január 2011. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 28. apríla (WEBNOVINY) – Predseda SNS Ján Slota praje svojej bývalej spolustraníčke Anne Belousovovej veľa úspechov a šťastia v novej politickej strane.

Dáva jej však nulové šance. Bývalá podpredsedníčka SNS Anna Belousovová zakladá vlastnú stranu, potvrdila to pre TA3. Pridať by sa k nej mali aj bývalí členovia vedenia SNS Rudolf Pučík a Jozef Ďuračka.

Internetový portál topky.sk informoval, že od mája plánuje petičný výbor zbierať podpisy. „To rozhodnutie pomaly dozrievalo, až dozrelo,“ uviedla Belousovová na margo založenia vlastnej strany. Malo by ísť o konzervatívnu, nie nacionalistickú stranu.

SNS môže mať problém so svojím poslaneckým klubom. Podľa informácií TA3 z neho plánujú vystúpiť Belousovová aj Pučík na májovej parlamentnej schôdzi. Znamenalo by to, že Slotovi zostane šesť poslancov.

„Keď to prekročí určitý rámec, otvoríme otázku zastúpenia predsedu výboru. To miesto patrí politickým stranám. Zatiaľ zastáva Anna Belousovová najvyššiu pozíciu, ktorá bola ponúknutá strane,“ uviedol predseda poslaneckého klubu SNS Rafael Rafaj. Belousovová sa ako nominantka SNS stala šéfkou parlamentného výboru pre ľudské práva.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anna BelousovováJán SlotaRafael RafajRudolf Pučík
Firmy a inštitúcie SNS Slovenská národná strana