Slota predpovedá začiatok rozpadu Európskej únie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jan slota
Predseda SNS Ján Slota na TB, ktorej témou bola kritika práce Prezídia Policajného zboru SR. Bratislava, 7. apríl 2011. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 17. júla (WEBNOVINY) – Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota predpovedá v súvislosti s finančnými problémami viacerých krajín začiatok rozpadu Európskej únie. „SNS neefektívne vyhadzovanie peňazí na euroval v čase doznievania svetovej krízy vidí jednoznačne ako koniec eurozóny, koniec eura a dovolím si tvrdiť, že je to aj začiatok rozpadu Európskej únie. Preto by mali európske inštitúcie nájsť iné riešenie ako neustále vyhlasovanie eurovalov a ich navyšovanie – každému je dnes jasné, že ide o absolútne neefektívne a nezmyselné riešenie,“ povedal Slota dnes pre agentúru SITA.

Národniari podľa Slotu nesúhlasia s mandátom ministrovi financií pri rokovaní o vytvorení tzv. eurovalu 2. „Problém Grécka a Írska prerástol do väčšieho rozmeru, než aký sme mohli očakávať. Taliansko je abnormálne zadlžené – ide o tretiu najsilnejšiu ekonomiku Európskej únie, čiže ide o mimoriadne vážnu vec. Hlasy z Bruselu opatrne naznačujú, že budeme pomáhať aj Taliansku, čo by euroval 2 navýšilo dvojnásobne, až na astronomických 1,5 bilióna eur,“ upozornil Slota.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján Slota