Nezabudnite na dáždniky, hrozia prehánky, dážď i búrky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Prehánky, dážď, dáždnik, lúka
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 21. augusta (WEBNOVINY) – Nad naším územím sa rozpadáva zvlnený studený front.

Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

V stredu je oblačné až zamračené počasie, na strednom a východnom Slovensku možno očakávať na viacerých miestach dážď, prehánky, ojedinele sa môžu vyskytnúť i búrky. Na západe hlásia zrážky len ojedinele a postupne sa oblačnosť zmenší.

Najvyššia denná teplota dosiahne 23 až 28, na severe 18 až 23 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 metrov bude okolo 12 stupňov.

Fúka prevažne severný vietor s rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), na juhozápade a východe sa očakáva v nárazoch do 15 m/s (35 až 55 km/h). Na juhu stredného Slovenska zafúka len slabý premenlivý vietor.

Predpokladané množstvo zrážok je 0 až 10 mm, pri búrkach ojedinele 10 až 30 mm.

Vo štvrtok bude od severu zasahovať do karpatskej oblasti okraj tlakovej výše. Má byť prevažne polooblačno, vo východnej polovici územia dopoludnia prevažne veľká oblačnosť. Ráno sa môže ojedinele vyskytnúť hmla.

Najvyššia denná teplota vystúpi na 22 až 27, na severe dosiahne 17 až 22 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov sa bude pohybovať v okolí 10 stupňov Celzia.

Zafúka prevažne severný vietor do 5 m/s, na juhovýchode miestami okolo 7 m/s s nárazmi do 15 m/s (20, 25, 55 km/h). Na strednom Slovensku len slabý vietor.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia