Katolícka charita pomohla aj deťom v Indii a Ugande

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze_euro
Foto: Archívne foto SITA/AP

BRATISLAVA 27. decembra (WEBNOVINY) – Slovenská katolícka charita poskytla v roku 2012 humanitárnu a rozvojovú pomoc v hodnote 607 612 eur.

Najviac peňazí, 171 690 eur, smerovalo do Indie, kde charita podporuje miestne deti prostredníctvom projektu Adopcia na diaľku už od roku 1996. Agentúru SITA o tom informoval manažér pre komunikáciu a PR Slovenskej katolíckej charity Lukáš Melicher.

Pomoc v objeme viac ako 116-tisíc eur smerovala do Ugandy, kde Slovenská katolícka charita vybudovala centrum Nepoškvrneného počatia Panny Márie pre chudobné a zraniteľné deti s HIV a AIDS. Vďaka podpore našich darov centrum v januári otvorí svoje brány pre dievčatá, a veríme, že budúci rok dostaviame aj dom pre chlapcov,“ povedal generálny sekretár charity Radovan Gumulák.

Okrem Indie a Ugandy slovenskí donori podporili aj projekty na Haiti v sume 53 212 eur, ktoré zasiahlo v roku 2010 ničivé zemetrasenie. Do hladomorom postihnutého Somálska putovalo 31 090 eur, do Albánska 84 393 eur, Japonska 2 093 eur, na Ukrajinu 3 220 eur a do Vietnamu 22 260 eur. „Všetkým darcom sme veľmi vďační za ich pomoc a solidaritu s ľuďmi, ktorí buď žijú vo veľkej chudobe, alebo ich zasiahla prírodná katastrofa,“ uviedol Gumulák.

Slovenská katolícka charita v spolupráci so Spišskou katolíckou charitou a Vysokou školou zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety pomohla aj v Iraku sumou sedemtisíc eur, kde na žiadosť partnerskej organizácie Caritas Iraq poslala zásielku liečiv a sonograf. Z prostriedkov SlovakAid charita v roku 2012 uskutočnila dva projekty.

V Keni išlo o projekt v hodnote 97 360 eur zameraný na zlepšenie potravinového zabezpečenia chudobných a zraniteľných skupín miestneho obyvateľstva. V Gruzínsku charita poskytla pomoc pri integrovaní sa rodín presídlencov v regióne Khobi v hodnote 20 910 eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Slovenská katolícka charita