Slovenské elektrárne odovzdali ceny Aurela Stodolu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Logo
Foto: Slovenské elektrárne

BRATISLAVA 19. novembra (WBN/PR) – Spoločnosť Slovenské elektrárne, člen skupiny Enel dnes už po šiesty krát ocenila troch študentov slovenských univerzít za najlepšie záverečné práce súvisiace s energetikou cenami Aurela Stodolu a finančným ocenením v celkovej výške 8 090 eur.

Komisia zložená z odborníkov v oblasti energetiky posudzovala záverečné práce študentov vybranými jednotlivými vedúcimi katedier slovenských univerzít a rozhodla udeliť ceny víťazom:

• Marek Šipoš z Fakulty elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach za bakalársku prácu Meranie výbojovej aktivity v nehomogénnych poliach

• Jozef Dudiak z Fakulty elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach za diplomovú prácu Modelovanie podporných služieb v programe MODES

• Liška Martin z Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity za dizertačnú prácu Pripojiteľnosť obnoviteľných zdrojov elektrickej energie do elektrizačnej sústavy.

Víťazi si prevzali ocenenia po skončení Národnej konferencie Týždňa vedy a techniky v SR, zameranej na propagáciu vedy a techniky, slovenských vedcov a výsledkov ich práce, ktorej generálnym partnerom je spoločnosť Slovenské elektrárne.

Slovenské elektrárne (SE) podporujú školstvo, vedu a výskum v spolupráci so slovenskými technickými univerzitami na základe Memoranda o dlhodobej spolupráci podpísaného v septembri 2007. Projekty na podporu vzdelávania vykonávajú prostredníctvom programu Energia pre vzdelanie, ktorá je súčasťou komplexného programu spoločenskej zodpovednosti Energia pre krajinu. V rámci programu Energia pre vzdelanie Slovenské elektrárne každoročne udeľujú štipendiá päťdesiatim študentom technických smerov prvého i druhého stupňa s cieľom podporiť rast novej generácie inžinierov a technikov pre slovenskú energetiku.

Podpora študentov technických študijných smerov vychádza zo strategickej spolupráce s poprednými odborníkmi z radov profesorov technických univerzít na Slovensku, ktorí spolu s odborníkmi a manažérmi zo Slovenských elektrární sú členmi Výboru pre spoluprácu s univerzitami, ktorý sa zameriava na identifikáciu a realizáciu možností podpory a zatraktívnenia štúdia na technických univerzitách ako aj rozvoj ďalšieho vzdelávania súčasných zamestnancov spoločnosti Slovenské elektrárne vo forme postgraduálneho štúdia.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SE Slovenské elektrárne