Zima sa vrátila, meteorológovia varujú pred hustým snežením

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
česko sneh
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 7. februára (WEBNOVINY) – Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa pred snežením a pred tvorením snehových jazykov a závejov, ktorá platí pre východné a časť západného Slovenska, pre stredné a časť východného Slovenska platí výstraha druhého stupňa pred hustým snežením.

Počasie v Karpatskej oblasti bude ovplyvňovať frontálne rozhranie presúvajúce sa cez východné Maďarsko a naše územie pomaly na severovýchod.

Štvrtok sa ponesie v znamení snehu

Vo štvrtok bude na Slovensku oblačno až zamračené. Na väčšine územia zasneží, na krajnom východe bude do 400 m spočiatku padať dážď. Na juhozápade bude miestami zmenšená oblačnosť a v tejto časti územia sa vyskytne sneženie len ojedinele.

Najvyššia denná teplota vystúpi na -1 až +3 stupne Celzia, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši bude len okolo -3 stupne Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m dosiahne hodnotu okolo -8 stupňov Celzia.

Fúkať bude severozápadný až severný vietor rýchlosťou 2 až 5 m/s ( 5 až 20 km/h), na juhozápade miestami 5 až 10, (20 až 35) v nárazoch prechodne okolo 15 m/s (55 km/h).

Bez názvu
Foto: SITA/shmu.sk

Informuje Slovenský hydrometeorologický ústav.

Poprad zasnežilo cez noc

Sneh, počasie
Foto: SITA/AP

V celom podtatranskom regióne napadlo cez noc približne 30 centimetrov snehu.

Krátko po 6:00 nemali na dispečingu zimnej údržby Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja v Poprade hlásené žiadne neprejazdné úseky.

Problém mal len autobus prechádzajúci cez priechod Visová medzi Popradom a Spišským Bystrým. Cesta však bola prejazdná.

Ťažšie prejazdné môžu byť cesty nižších kategórií.

Podľa informácií z dispečingu všetky cestárske autá boli v noci vonku a odpratávali sneh.

Pre neustále intenzívne sneženie sa môže situácia počas dňa meniť a skomplikovať s pribúdajúcim množstvom áut na cestách.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia