Slovenskom sa preženú búrky s krúpami a silným vetrom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Búrka, blesk
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 9. augusta (WEBNOVINY) –

Meteorológovia zo Slovenského hydrometerorologického ústavu (SHMÚ) varujú Slovákov pred búrkami s krúpami a silným vetrom.

V piatok platí výstraha prvého stupňa pred týmito prírodnými živlami v Bratislavskom, Trenčianskom, Nitrianskom, Trnavskom kraji. V Žilinskom kraji meteorlógovia vydali výstrahu len pred búrkami. V spomínaných krajoch dosiahne rýchlosť vetra 61 až 90 kilometrov za hodinu. Búrky sa môžu vyskytnúť v tých oblastiach v čase od 11-tej hodiny až do polnoci.

SHMÚ naďalej upozorňuje na horúčavy tretieho stupňa obyvateľov južného Slovenska v Banskobystrickom, Nitrianskom a Košickom kraji. Najvyššia teplota tu dosiahne 34 až 36 stupňov Celzia. Druhý stupeň platí pre Trenčiansky a Prešovský kraj, kde najvyššie hodnoty sa budú pohybovať medzi 32 až 35 stupňami. Pre ostatné kraje je vydaná výstraha prvého stupňa, obyvatelia Bratislavského, Trnavského a Žilinského kraja sa môžu pripraviť na teplotné hodnoty od 30 do 33 stupňov.

Shmu
Foto: shmu.sk

Búrky budú ohrozovať Slovensko aj v sobotu. Pre celé územie platí výstraha prvého stupňa od polnoci až do 17-tej hodiny. Meterorológovia varujú pred silným vetrom prvostupňovou výstrahou v Bratislavskom, Trenčianskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji.

Denná teplota sa bude pohybovať od 24 až 29 stupňov, na severe hlásia miestami okolo 21 stupňov.

Shmú
Foto: shmu.sk
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať