Šoféri podpredsedov končia, audiny prevedú pod rezort vnútra

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Audi A8
Opancierované Audi A8 Security. Iveta Radičová jazdí už niekoľko dní v tzv. bezpečnostnej limuzíne. Bratislava, 6. október 2010. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 5. augusta (WEBNOVINY) – Podpredsedov Národnej rady SR nebudú od 1. septembra voziť parlamentní šoféri. Ich prepravu začne zabezpečovať Úrad na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií, rovnako ako má na starosti aj dopravu predsedu NR SR. Zmena súvisí s novou organizačnou štruktúrou Kancelárie národnej rady. Ôsmi šoféri, ktorí doteraz mali prepravu Milana Horta (SDKÚ-DS), Pavla Hrušovského (KDH), Bélu Bugára (Most-Híd) a Roberta Fica (Smer-SD) na starosti, od septembra zamestnancami kancelárie NR SR nebudú. Pracovný pomer s nimi ukončili dohodou pre organizačné zmeny k začiatku septembra, podľa kolektívnej zmluvy majú aj nárok na odstupné.

Sedem limuzín značky Audi A8 čiernej perleťovej farby s rokom výroby 2007 Kancelária Národnej rady SR bezodplatne prevedie k 31. augusta na ministerstvo vnútra. Pred piatimi rokmi, keď Kancelária NR SR autá kupovala, malo jedno hodnotu približne 120-tisíc eur.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SR