Spor arcibiskupa Sokola s .týždňom odročili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sokol
Foto: Ilustračné foto SITA/Tomáš Benedikovič

TRNAVA 28. septembra (WEBNOVINY) – Hlavné pojednávanie v spore emeritného trnavského arcibiskupa Jána Sokola a časopisu .týždeň dnes na Okresnom súde v Trnave nepokračovalo pre ochorenie sudkyne. Na dnes bol predvolaný aj kľúčový svedok Štefan Náhlik. Nový termín pojednávania bol stanovený na 9. novembra.

Sokol sa súdnou cestou dožaduje ospravedlnenia a odškodného vo výške 50-tisíc eur za sériu článkov v .týždni. Podľa jedného z nich v minulosti vyplatil 500 miliónov korún na účet bývalého agenta Štátnej bezpečnosti Štefana Náhlika. Peniaze mali pochádzať z predaja pozemkov pre Tesco na bratislavských Zlatých pieskoch. Sokol na marcovom pojednávaní vyhlásil, že nikdy nikomu takú sumu na účet nepreviedol, cirkev podľa neho toľko za pozemky ani nedostala.

Ako svedkovia už vypovedali aj arcibiskupi Róbert Bezák a Stanislav Zvolenský. Bezák potvrdil, že v účtovníctve arcidiecézy bol neporiadok. Vyplatenie čiastky 500 miliónov slovenských korún na účet Náhlika však zatiaľ nikto zo svedkov nepotvrdil.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján SokolRóbert BezákStanislav Zvolenský