Strelec v Rybanoch napodobňoval strelca z Devínskej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zaznamenal strelca pri čine
Jednému z obyvateľov Devínskej Novej Vsi sa podarilo fotograficky zachytiť pravdepodobného strelca. Podľa záberu ide približne o päťdesiatnika s automatickou zbraňou a slúchadlami. Foto: SITA

BRATISLAVA 18. septembra (WEBNOVINY) – Obcou Rybany v okrese Bánovce nad Bebravou sa podvečer ozývala streľba zo samopalu.

Ako informovala TV Joj vo svojej hlavnej spravodajskej relácii, 30-ročný muž so slúchadlami a so zbraňou v ruke pálil po okolí. Pripomínal šialenca z Devínskej Novej Vsi, ktorého vyčíňanie stálo život ôsmich ľudí.

Muž chodil centrom dediny a strieľal jeden zásobník za druhým. Ľudia pred ním v panike utekali. Zabával sa aj so svojim piatimi kamarátmi. Nakoniec ho spacifikovali policajti z obvodného oddelenia v Bánovciach nad Bebravou.

Výstrely zo samopalu sa ozývali celou dedinou. Ľudia mali strach. Niektorí sa báli vyjsť aj z domu. Strelec sa chcel podobať šialencovi z Devínskej Novej Vsi a tak si na uši dal aj slúchadlá. Policajti z obvodného oddelenia v Bánovciach nad Bebravou boli na mieste do dvoch minút. Strelca okamžite spacifikovali. Našťastie išlo len o tzv. cvičný samopal. Ten je však od originálu na nerozoznanie. 30-ročnému mužovi hrozí osem rokov za mrežami.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať