Tisovec kúpi bývalú železničnú stanicu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tisovec, železnica
Tisovec Foto: railman.szm.com

BANSKÁ BYSTRICA 12. októbra (WEBNOVINY) – Vyriešenie problému s chátrajúcou bývalou železničnou stanicou v centre Tisovca v okrese Rimavská Sobota si tamojšia mestská samospráva sľubuje od kúpy tohto objektu. Podľa návrhu, ktorý už schválilo mestské zastupiteľstvo, kúpi mesto stanicu aj s pozemkom pod ňou od Železníc Slovenskej republiky za 4 185,88 eura.

Ako pre agentúru SITA uviedol primátor Tisovca Peter Mináč, so železničiarmi sú už dohodnutí, aktuálne pripravujú kúpnu zmluvu. „Keby to ich administratíve netrvalo tak dlho, mohli sme to kúpiť už pred tromi rokmi, keď tento objekt prestali využívať. V súčasnosti je hanbou mesta, chátra to, stretávajú sa tam asociálne živly. Je to prvé, čo človek v meste uvidí, keď vystúpi z vlaku, a na tom nápis Tisovec-mesto,“ uviedol Mináč.

Vedenie mesta zatiaľ nemá predstavu, čo s budovou urobí. Ešte pred časom malo na kúpu dvoch záujemcov. Podľa Mináča má od zavedenia predaja lístkov vo vlakoch problém s nevyužívanými bývalými železničnými stanicami viacero miest a obcí. „Cez ZMOS (Združenie miest a obcí Slovenska, pozn. SITA) som viackrát navrhol, aby sa obciam dala možnosť kúpiť to za sumu zodpovedajúcu dani z nehnuteľností,“ dodal primátor.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať