Trenčianské Teplice začali s petíciou proti rušeniu vlakov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Ilustračné foto Foto: SITA/Tomáš Somr

TRENČÍN 22. februára (WEBNOVINY) – Petíciu proti rušeniu železničných tratí majú už aj na Mestskom úrade v Trenčianskych Tepliciach. Ako agentúru SITA informovala Martina Fialová z Klientskeho centra, doteraz ju podpísalo asi desať ľudí. Niekoľko dôchodcov si zobralo podpisové hárky aj domov a pokúšajú sa zohnať ďalšie podpisy. Petícia za zachovanie železničných tratí a spojov, zefektívnenie železničnej dopravy, proti prepúšťaniu zamestnancov železničných spoločností a ich privatizácii je úrade od pondelka. Podpísať ju možno počas otváracích hodín Klientskeho centra. Jej iniciátorom je Tomáš Samko z Občianskej iniciatívy O doprave.

„My rešpektujeme každú petíciu, ktorá k nám príde. Minimálne sa každou petíciou zaoberáme, ale súčasne musíme rešpektovať aj to, koľko peňazí je v štátnej pokladni,“ povedal Jiří Kubáček z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Rušenie železničných tratí sa má najvýraznejšie dotknúť práve Trenčianskeho kraja. Na zverejnenom zozname ohrozených spojov bola aj električka z Trenčianskej Teplej do Trenčianskych Teplíc, ktorá minulý rok oslávila sto rokov existencie.

V súčasnosti s Občianskou iniciatívou O doprave spolupracuje na Slovensku viac ako 40 obcí a miest. Podľa Samka petície stále bežia, jej presné výsledky preto ešte nie sú známe.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia