Trenčianski poslanci odhlasovali 250-tisíc pre hokejistov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dukla trencin
Foto: SITA/Dušan Hein

TRENČÍN 28. júla (WEBNOVINY) – Trenčianski mestskí poslanci na mimoriadnom zastupiteľstve schválili navýšenie dotácie hokejovému klubu Dukla Trenčín o 250 000 eur a odsúhlasili aj predĺženie zmluvy na správu zimného štadióna.

V čase, keď Trenčínu hrozí každý deň nútená správa, dostane Dukla ročne od mesta 370 000 eur. Primátor Richard Rybníček je rozhodnutý dnešné uznesenia vetovať.

„Toto už nie je o hokeji,“ povedal s tým, že sa hanbí za to, čo poslanci schválili. „Toto je ochrana obyvateľov mesta,“ vysvetľuje svoje rozhodnutie. Je presvedčený, že obe uznesenia sú protiústavné a v rozpore so zákonom.

Podľa neho by mala prokuratúra napadnúť rozhodnutie o navýšení dotácie, keďže Dukla nevie zdokladovať vyúčtovanie dotácie z minulého roka. „Zasiahli do toho aj najvyššie politické kruhy,“ tvrdí. S hokejovým klubom sa chce však stále dohodnúť na podmienkach prevádzkovania zimného štadióna.

Predseda poslaneckého klubu Smer-SD Daniel Beníček si myslí, že mesto takto bude sponzorovať šport a nie akciovú spoločnosť. „Ten štadión fungoval od januára a mesto ho neplatilo, nevieme, koľko stála skutočná, reálna prevádzka,“ povedal s tým, že navýšenie dotácie vníma ako podporu športu. Zároveň tvrdí, že nie je jasné, koľko detí či klubov zimný štadión využíva.

Vyjadrenie primátora k sporu s hokejovým klubom (13.7.2011)

Mestskí poslanci dnes tiež odsúhlasili, aby Dukla spravovala zimný štadión do konca roka. Návrh dal najsilnejší poslanecký klub mestského zastupiteľstva Smer-SD. Dukle tak predĺžili zmluvu o dva mesiace, teda aby si zimný štadión mesto prevzalo namiesto 1. novembra až 1. januára budúceho roka. Poslanci taktiež poverili prednostu mestského úradu, aby najneskôr do 31. októbra predložil návrh novej zmluvy medzi mestom a hokejovým klubom s účinnosťou od nového roka. Zimný štadión bude pritom prevádzkovať mesto, ktoré zabezpečí fungovanie všetkých klubov, ktoré trénujú na zimnom štadióne.

Iniciatíva meniť programový rozpočet vzišla zo strany poslaneckého klubu Smer-SD. Tento návrh však dnes skritizoval jeho člen a zároveň predseda finančnej komisie Ján Kanaba. „Nemôžem súhlasiť s tým, aby za tejto situácie čo len jedno euro išlo do Dukly Trenčín, lebo akákoľvek suma sa uvoľní, nepôjde na prevádzku zimného štadióna, ale stratí sa v čiernej diere tak ako doteraz,“ povedal Kanaba. Podľa neho klub nevyplatil hráčom mzdy, preto nemôže nastúpiť do extraligy. Navyše Dukla dlží Sociálnej poisťovni, mestu a aj Prohokeju takmer 232 000 eur.

Rybníček chcel hneď v úvode zastupiteľstva doplniť program o bod, ktorým by mesto odpustilo hokejovému klubu ich dlh. Návrh poslanci neschválili.

Tlačová konferencia hokejového klubu Dukla Trenčín (13.7.2011)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Richard Rybníček
Firmy a inštitúcie HK Dukla Trenčín