Trojdňové oslavy dvoch bratov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: Dohňany

BRATISLAVA 10. júla (WBN/PR) – Trojdňové oslavy realizuje obec už niekoľko rokov. Starosta Dohnian Milan Panáček: “Cyrilometodské slávnosti sú u nás jedným z najvýznamnejších sviatkov. Počas troch dní vytvárame program tak, aby sme zaujali všetkých účastníkov bez rozdielu veku a zároveň si pripomenuli význam príchodu slovanských apoštolov“.

Oslavy vyvrcholili v nedeľu. Deň sa začal, ako vo väčšine slovenských obcí, slávnostnou svätou omšou venovanou sv. Cyrilovi a sv. Metodovi. Nasledoval bohatý kultúrny program. Starosta Milan Panáček dodáva: „Tento deň sme chceli prezentovať najmä súbory z regiónu, čo sa nám aj podarilo. Vystúpenia pred svojimi priateľmi, známymi a návštevníkmi z okolia dodávajú podujatiu originálnu atmosféru. Je cítiť súdržnosť, hrdosť a ľudskosť.“ Najväčším prekvapením v kultúrnom programe bolo vystúpenie detskej dychovej kapely Dohňanka. Táto veľmi mladá kapela zložená z 10 detí vo veku 7 až 15 rokov sa sformovala po tom, ako videli Katarínsky
Bez názvu
Foto: Dohňany

koncert dychovej hudby minulý rok v Dohňanoch. Spolu hrajú len od januára tohto roka a na oslavách mali svoju verejnú premiéru. Folklórny súbor Konopa z Dohnian pokrstil vodou a obilím svoje nové CD s názvom „Nad Dohňanú.“ Všetci prítomní im popriali, aby aj naďalej šírili tradície folklóru do všetkých kútov Slovenska.

V piatok sa konal netradičný, ale už niekoľko rokov tradujúci sa, cyklistický minimaratón a večerná zábava. V sobotu sa mohli obyvatelia preniesť v čase. Klub historických vozidiel z Považia pripravil pre všetkých fanúšikov veteránov stretnutia pod názvom Veteran tour Manín 2013. Počas troch dní sa odohrali futbalové zápasy rôznych vekových kategórií a v nedeľu si s miestnym výberom prišli zahrať aj politici.

Informoval: Starosta Dohnian Milan Panáček

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať