V dome našli tisíce kartónov pašovaných cigariet

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cigarety, fajčenie
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 31. marca (WEBNOVINY) – Obrovské množstvo cigariet bez označenia kontrolnou známkou našli v nedeľu ráno colníci Colného úradu Michalovce v súčinnosti s Riaditeľstvom Hraničnej polície Sobrance a Národnou jednotkou boja proti nelegálnej migrácii PZ.

V dome v obci Veľké Trakany v Trebišovskom okrese bolo podľa regionálnej hovorkyne Colného úradu Michalovce vyše 3600 kartónov cigariet.

Nie je vylúčené, že cigarety dopravili po rieke, lebo niektoré boli ešte špinavé od piesku a vlhké. Cigarety boli vydané colníkom, v dome ich prechovávala staršia osoba.

Vyšetrovacie úkony pokračovali, colníci popoludní aktualizovali, že našli 773 960 kusov cigariet, teda 3869,8 kartónu. Išlo o cigarety značky JIN LING, balené v spotrebiteľskom balení po 20 kusov.

„Neboli označené na spotrebiteľskom balení slovenskou kontrolnou známkou,“ konštatovala regionálna hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová. Daňová hodnota tovaru, ktorý colníci zabezpečili, je 111 125 eur a finančný únik len na spotrebnej dani predstavuje sumu 71 599 eur.

Pre podozrenie z daňového úniku a zo spáchania trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru prípad odovzdali miestne príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy. Za takýto trestný čin v prípade preukázania viny hrozí páchateľovi väzenie na jeden až päť rokov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať