V nedeľu bude jasno až polojasno, na horách hrozí víchrica

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tatry, TANAP
Foto: SITA/Rastislav Ovšonka

BRATISLAVA 12. januára (WEBNOVINY) – Od severozápadu prúdi na Slovensko o niečo chladnejší vzduch. Informuje o tom na svojej internetovej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

V nedeľu bude jasno až polojasno, na severe premenlivá oblačnosť a miestami sa vyskytnú snehové prehánky. Ojedinele môže aj mrholiť alebo slabo pršať.

Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 3 až 8, na severe bude miestami okolo 1 stupeň Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov dosiahne okolo -6 stupňov Celzia.

Počasie
Foto: shmu.sk

Zafúka severozápadný vietor do 8 m/s (30 km/h), na hrebeňoch hôr miestami hrozí víchrica.

Meteorológovia z SHMÚ vydali výstrahu 2. stupňa, ktorá platí do 20:00 pre horské oblasti okresov Čadca, Námestovo, Kysucké Nové Mesto, Dolný Kubín, Tvrdošín, Žilina, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok, Turčianske Teplice, Banská Bystrica, Brezno, Spišská Nová Ves a Levoča.

V týchto okresoch na hrebeňoch hôr miestami treba očakávať výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 25 až 35 metrov za sekundu.

Pre ďalšiu časť územia Slovenska platí 1. stupeň výstrahy pred silným vetrom, ktorý môže na hrebeňoch hôr krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 17 až 25 metrov za sekundu. Do 18:00 môže takto silný vietor zafúkať na horách v okresoch Bytča, Považská Bystrica, Púchov, Ilava, Prievidza, Žiar nad Hronom, Zvolen, Detva, Poltár, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Gelnica a Prešov.

Vietor
Foto: shmu.sk
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav