V Nitre vznikla nová politická Strana patriotov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mysmenitra.sk
Foto: mysmenitra.sk

NITRA 21. júla (WEBNOVINY) – V Nitre sa sformovala nová politická strana s názvom Strana patriotov. O priazeň voličov sa bude uchádzať v novembrových komunálnych voľbách. Zatiaľ funguje len prostredníctvom internetu. Na svojej stránke www.patrioti.sk neuvádza žiadne mená členov strany, jediným kontaktom je e-mail a P.O. Boxová adresa. Kandidátov strany do volieb majú navrhnúť samotní občania prostredníctvom stránky www.mysmenitra.sk.

Po letných prázdninách vytvorí strana zoznam potenciálnych občianskych kandidátov – nestraníkov, ktorým ponúkne podporu a miesto na kandidátke Strany patriotov. „Veríme, že jedinou formou demokracie je skutočná vláda ľudu – nie profesionálnych karieristov a parazitov, ktorí sa dokázali preplaziť minulým a úspešne sa plazia aj súčasným systémom,“ uvádza strana na svojom internetovom portáli.

Ako ďalej píše, projekt My sme Nitra vznikol ako alternatíva k moci, ktorá sa postupne cez aroganciu prepracovala až k bezvládiu. „Inak nemožno nazvať stav, keď počet stoličiek, na ktorých politik sedí a berie za ne plat alebo akúkoľvek formu odmeny, je dôležitejší, ako kvalita jeho práce, bez ohľadu na spúšť, ktorú po sebe zanecháva,“ kritizujú Patrioti.

Svoje základné politické pohľady strana zhrnula do šiestich bodov: nebudem cudzincom vo vlastnej zemi, vymožiteľnosť práva pre každého, za prácu plácu a nie žobračenku, dotácie a daňové úľavy najmä pre domácich podnikateľov, absolútna podpora domácemu poľnohospodárstvu, školstvo a lekárske ošetrenie skutočne zadarmo. „Toto všetko sme tu už dávno mali mať – keby sa nerozkradli miliardy, boli by sme sebestační a nepotrebovali by sme zahraničných investorov, ktorí z nás robia „motrokov“, teda moderných otrokov,“ píše sa na internetovej stránke Strany patriotov. Potrebných 10-tisíc podpisov na založenie strana vyzbierala za šesť týždňov.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia