Vlakové IC lístky sú takmer vypredané

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nové vlaky Helena a Marta
Dve nové poschodové vlakové súpravy predstavili za účasti podpredsedu vlády a ministra dopravy Jána Figeľa (vľavo) v Trnave. Komfortné klimatizované vlaky budú jazdiť na trati Trnava - Nové Mesto nad Váhom a späť. Trnava, 27. október 2011 Foto: SITA/Pavol Machovič

BRATISLAVA 20. decembra (WEBNOVINY) – Ľudia, ktorí chcú pred sviatkami cestovať na východ a stále nemajú kúpený lístok, už pravdepodobne IC vlakom nepocestujú.

Väčšina InterCity vlakov je už vypredaná, mimoriadne vlaky sú však takmer prázdne. Agentúre SITA to potvrdila hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s. (ZSSK) Jana Grešnerová. Plné sú štvrtkové aj piatkové IC vlaky Šariš (odchod o 17:40), Tatran (odchod o 9:34) a Rysy (odchod o 13:37).

Lístok na tieto spoje si už nekúpite ani do prvej, ani do druhej triedy. Možnosť dostať sa z Bratislavy do Košíc ešte stále ponúka IC Kriváň (odchod o 5:34). Lístky do druhej triedy na štvrtok sú vypredané na 70 percent, ak chcete cestovať v piatok, voľných je už len päť percent lístkov do druhej triedy a tretina lístkov do prvej triedy.

Žiadanými sú aj rýchliky R 605 Dargov (odchod o 9:57) a R 611 Považan (odchod o 15:57), ktoré sú vypredané viac ako na polovicu. Nočný rýchlik do Humenného R 615 Zemplín (odchod o 23:40) je na štvrtok vypredaný, na piatok je ešte štvrtina miest voľných.

Mimoriadne vlaky sú voľné

Grešnerová však upozorňuje, že mimoriadne vlaky, ktoré ZSSK vypraví počas vianočných a novoročných sviatkov, sú takmer prázdne. Lístok na mimoriadny vlak R 1 z Bratislavy do Košíc (odchod vo štvrtok o 15:45) si doposiaľ kúpilo len 39 ľudí, o mimoriadny vlak R 1 (odchod v piatok o 13:45) je ešte menší záujem. Posledný – tretí mimoriadny vlak, ktorý ZSSK vypraví v nedeľu 8. januára v smere Košice – Bratislava, je zatiaľ celý prázdny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia