V Bratislave začína Donau Fest, dá bodku za kultúrnym letom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bratislavský Most Apollo
Foto: SITA

BRATISLAVA 5. septembra (WEBNOVINY) –

Festival je žánrovo rozdelený podľa dní:

Prvý deň po slávnostnom otvorení za účasti primátorov Bratislavy a Ulmu bude festival na vlnách džezu.

Druhý deň spestria program interpreti, ktorí vychádzajú z tradičnej folklórnej tvorby, no do svojej hudby prinášajú aj inovatívnosť.

Tretí deň bude prezentácia tanečných škôl.

Štvrtý deň priblížia návštevníkom dávnu módu prešporského korza.

Vo štvrtok sa začína v Bratislave Donau Fest 2013.

Podujatie bude trvať do nedele, deväť krajín dunajského regiónu predstaví svoje tradičné remeslá, kultúru a gastronómiu. Na tlačovej besede o tom informoval riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy.

Po 15-ročnej tradícii medzinárodného dunajského festivalu, ktorý organizujú každé dva roky nemecké mestá Ulm a Neu-Ulm, bude Donau Fest aj v Bratislave. Ako informoval Andrassy, po nultom ročníku v minulom roku sa rozhodli organizovať festival aj tento rok.

Festival bude bodkou za kultúrnym letom a podľa Andrassyho bude spolu s korunovačnými slávnosťami tou najdôležitejšou udalosťou kultúrneho leta v Bratislave. Ako tiež Andrassy zdôraznil, je dobrou príležitosťou na podporu cestovného ruchu. Záštitu nad festivalom prevzal primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

Ako povedal predseda predstavenstva Bratislava tourist board František Stano, festival bude v prostredí komplexu Eurovea. „Minulý rok bol festival na Hlavnom námestí. Tento rok sme mali potrebu dostať ho k Dunaju, pretože je to pre tento festival najprirodzenejšie prostredie,“ povedal Stano, ktorý zároveň vyjadril svoju spokojnosť s tým, že z desiatich krajín, cez ktoré preteká Dunaj, dostali pozitívnu odpoveď z deviatich.

Riaditeľ Bratislavského kultúrneho a informačného strediska Vladimír Grežo dodal, že impulzom pre tento ročník bol aj vstup nových partnerov do celého projektu, predovšetkým organizácie cestovného ruchu Bratislava tourist board.

Ako sa vyjadril Grežo, na záver festivalu bude aj koncert Bratislava Hot Serenaders a korunovačná omša v Dóme sv. Martina.

Rozbaľ to, Bratislava!

V sobotu 7. septembra vyvrcholí na bratislavskom Hlavnom námestí podujatie projektu Rozbaľ to, Bratislava!. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa bratislavského magistrátu Daniela Rodinová.

Posledným podujatím bude akcia The Main Square Bike Jam, ktorá prinesie cyklistické závody BMX aj MTB. Návštevníci si budú môcť pozrieť aj výstavu deviatich fotografov či porovnať svoje schopnosti v Sudoku. Pripravené sú tiež koncerty kapiel Cherry Pie, Royko Passage a Ewelin.

Ako uviedla Rodinová, bratislavská samospráva podporuje projekt Rozbaľ to, Bratislava! už druhý rok. Projekt organizuje občianske združenie ID Space Team. Jeho cieľom je poskytnúť priestor mladým ľuďom a organizáciám na prezentáciu ich činnosti, a zároveň tak vytvoriť zaujímavé kultúrne podujatia v centre Bratislavy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ľubomír AndrassyMilan Ftáčnik