Vo vodnej nádrži Motyčky šantilo 86 ľadových medveďov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
11. ročník Ľadových hier v Motyčkách
Niekoľko desiatok otužilcov sa dnes ponorilo do vôd priehradnej nádrže pri horskej obci Motyčky neďaleko Banskej Bystrice. Banskobystrický klub Slovenských ľadových medveďov tu usporiadal už 11. ročník Ľadových hier. Foto: SITA/Michal Svítok

BANSKÁ BYSTRICA 26. decembra (WEBNOVINY) – Hladinu vodnej nádrže Motyčky v okrese Banská Bystrica dnes čerilo 86 ľadových medveďov – členov banskobystrického klubu otužilcov a ich hostí z Bratislavy, Žiaru nad Hronom a Topoľčian, ktorí sa tam zišli na 11. ročníku Ľadových hier. Po krátkom privítaní sa za zvukov hymny slovenských otužilcov všetci rýchlo vrhli zohriať a vyšantiť do vody, ktorá bola s teplotou 5,4 stupňa o 10,9 stupňa teplejšia než vzduch. Vo vode sa zdržali zhruba 10 minút, v zohrievaní potom pokračovali v budove obecného úradu gulášom a rôznymi nápojmi.

Predseda Slovenských ľadových medveďov-klubu otužilcov v Banskej Bystrici Václav Chudáčik povedal, že Ľadové hry na Motyčkách sú úzko späté s históriou otužovania v Banskej Bystrici, keďže pred jedenástimi rokmi začali prví odvážlivci z regiónu robiť tento adrenalínový šport práve na Motyčkách. V súčasnosti je otužovanie v Banskej Bystrici a okolí čoraz populárnejšie, tamojší klub je so 130 členmi jedným z najpočetnejších na Slovensku. Ešte pred rokom mal okolo 75 členov. Rovnako stúpa aj obľúbenosť Ľadových hier, dnes sa ich aktívne zúčastnilo o 32 otužilcov viac než vlani. Ako Chudáčik pripomenul, okrem toho, že otužovanie upevňuje zdravie, otužilci sú aj veľmi dobrou partiou veselých ľudí. Ľadové hry sú jednou z mnohých akcií, na ktorých sa stretávajú, pričom trénujú dvakrát do týždňa. Odporúča každému, aby to skúsil. „Ono to na prvý pohľad vyzerá veľmi tvrdé, drsné, ale ten, kto to vyskúša prvýkrát, myslím že ho to nepustí,“ dodal Chudáčik.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať