Všetky kresťanské akcie zjednotí Výveska.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kriz
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 26. apríla (WEBNOVINY) – Milovníci kresťanských podujatí môžu oddnes zadarmo získať vo virtuálnom priestore prehľad o stovkách aktivít z celého Slovenska.

Umožňuje to internetová stránka vyveska.sk, ktorá vznikla s finančnou podporou Konferencie biskupov Slovenska (KBS). Nový portál ponúka popri šanci získať denné informácie o podujatiach rôzneho druhu aj možnosť interaktívne komunikovať prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

Každé podujatie má svoj názov, termín i kontaktné údaje na hlavných organizátorov. Jeho súčasťou sú tiež pravidelne organizované podujatia či možnosť odoberať newsletter. „Výveska.sk poskytuje návštevníkom možnosť prehľadne zobraziť, čo zaujímavé sa chystá, zároveň informuje o kresťanských podujatiach. Organizátorom tiež umožňuje efektívne šíriť informácie o pripravovaných akciách,“ vysvetlil Tomáš Kuzár, iniciátor projektu a predseda občianskeho združenia Christin, ktoré projekt zastrešuje.

Určite ste už počuli, ako kňazi na konci farských oznamov hovoria, že všetky podujatia nájdete na výveske. To nás inšpirovalo pri hľadaní názvu, no je to zároveň aj motto nášho úsilia, ponúknuť všetky kresťanské aktivity na vyveska.sk,“ vysvetlila názov stránky Miriam Kuzárová, ktorá sa rovnako podieľala na založení portálu.

Na projekte sa okrem dobrovoľníkov podieľa Tlačová kancelária KBS, portály Christ-net.sk, Moja komunita, Fórum kresťanských inštitúcií, Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže, dom Quo vadis v Bratislave a ďalší partneri. Informácie o nových podujatiach a podnety je možné posielať na mailovú adresu vyveska@vyveska.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať