Výbor preverí spornú novelu Smeru, SaS podozrieva P. Pašku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Paška
Foto: Ilustračné foto SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 22. mája (WEBNOVINY) – Mandátový a imunitný výbor parlamentu sa bude zaoberať spornou novelou Obchodného zákonníka od poslancov Smeru-SD.

Martin Poliačik (SaS) sa obrátil na predsedu výboru Miroslava Číža (Smer-SD), aby preveril, či bola novela do Národnej rady SR predložená načas, aby mohla byť prerokovaná na uplynulej schôdzi. SaS totiž podozrieva predsedu parlamentu Pavla Pašku, že sfalšoval dátum doručenia z 18. na 17.

Zvažuje, že počká na ďalšiu schôdzu parlamentu, ktorá sa začne 19. júna. Poliačik sa na Číža obrátil 2. mája a hovorí, že Číž by mal konať do tridsiatich dní. Číž si pritom nie je istý, či sa vecou vôbec treba zaoberať. „Mám pocit, že táto vec nemá podporu ani v opozícii,“ podotkol Číž.

Z falšovania parlamentných listín a podvodu obvinil Pašku predseda SaS Richard Sulík v utorok 24. apríla.

Video: Pavol Paška ako predseda parlamentu opäť podvádzal, tvrdí SaS (24. apríla 2012)

Zmienená novela Obchodného zákonníka predpisuje, že o predkladaní návrhov na zvýšenie regulovaných cien bude rozhodovať valné zhromaždenie a nie predstavenstvo regulovaných subjektov. V praxi to bude znamenať, že napríklad v prípade Slovenského plynárenského priemyslu nebudú môcť navrhovať zvýšenie cien francúzski a nemeckí privatizéri, ale slovenský štát. Nemecký E.ON a francúzsky Gaz de France totiž majú na základe privatizačnej zmluvy väčšinu v predstavenstve napriek tomu, že vlastnia 49 percent akcií. Parlament v stredu novelu posunul do druhého čítania.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin PoliačikPavol PaškaRichard Sulík
Firmy a inštitúcie SaS Sloboda a Solidarita