Vláda musí dokázať, že je Karol Mello hrozbou pre Belize

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mello
Karol Mello Foto: www.sanpedrosun.com

BRATISLAVA 3. augusta (WEBNOVINY) – Vydanie údajného slovenského zločinca Karola Mella obvineného z viacerých vrážd sa ďalej naťahuje a vyriešenie kauzy bude trvať dlhšie, ako sa pôvodne predpokladalo.

Podľa jeho právneho zástupcu Godfreyho Smitha musia belizské orgány dokázať, že Slovák predstavuje pre miestnych obyvateľov „bezpečnostnú hrozbu„.

Štvrtkové pojednávanie súdu, ktorý mal rozhodnúť o jeho vydaní do vlasti, preto odročili až na 10. augusta. Karol M. medzitým stále zostáva vo väzbe.

Predmetom pojednávania je jednoducho rozhodnúť o tom, či je môj klient Karol M. – slovenský občan s trvalým pobytom v Belize – zadržiavaný legálne alebo ilegálne,“ cituje Smitha belizská televízna stanica Channel 5.

Ako dodáva, Belize nemá so Slovenskou republikou podpísanú dohodu o vzájomnom vydávaní podozrivých zločincov a miestne orgány preto musia dokázať, že Karol M. je pre Belizanov nebezpečný. „My si myslíme, že nie je,“ vyhlásil prominentný advokát, ktorý v minulosti pôsobil aj ako belizský minister zahraničných vecí.

Karol Mello vraj s novinármi nekomunikoval, keďže podľa jeho advokáta nevie po anglicky, píše Čas.sk s odvolaním sa na nemenovaný zdroj v Belize.

Karola Mella zadržali 11. júla popoludní v San Pedro v štáte Belize. Išlo o celosvetovú akciu Interpolu, do ktorej bola zapojená aj slovenská polícia. Prípad vyvolal rozruch po tom, ako sa Slovák napriek zadržaniu v Poľsku po niekoľkoročnom úteku opäť dostal rozhodnutím súdov na slobodu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Karol Mello