Matovič spôsobí Čentéšovi problémy, tvrdí Danko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Danko
Prvý podpredseda SNS Andrej Danko. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 4. augusta (WEBNOVINY) – Výpoveď nezaradeného poslanca Národnej rady SR Igora Matoviča spôsobí podľa prvého podpredsedu Slovenskej národnej strany (SNS) Andreja Danka Jozefovi Čentéšovi problémy. „Bude zrejme čeliť disciplinárnemu stíhaniu,“ povedal dnes Danko na tlačovej besede a dodal, že álohovanie počítačov je dnes bežná vec. Podľa Danka priemerný informačný technik vie obnoviť údaje. Neverí, že by Matovič odišiel z prokuratúry bez kópie.

„Čentéš si urobil závažný problém, pretože je pod obrovským politickým a psychickým tlakom, do toho ho dostali politici,“ uviedol Danko s tým, že nepopiera, že Čentéš môže byť odborník. „Ak má byť Čentéš generálny prokurátor, musí to celé hodnoverne vysvetliť. Nesmie strácať zápisnice,“ dodal.

Podľa Danka Matovič je len populista, ktorý vydiera zverejnením straníckych nominantov v úradoch. „Ak je charakterný, nech povie, čo nadiktoval v prvom zázname a nech nehandluje so Sulíkom,“ vyhlásil Danko.

Predvolanie Matoviča inicioval námestník Generálnej prokuratúry SR Dobroslav Trnka. Matoviča však vypočúval zvolený, no stále nevymenovaný generálny prokurátor Jozef Čentéš.

Matovič začal o možnom kupovaní poslancov hovoriť 12. júla, keď parlament hlasoval o gastrolístkoch a niektorí koaliční poslanci nepodporili jeho návrh na ich zrušenie. Igor Matovič vypovedal o údajnej korupcii medzi politikmi v piatok 29. júla, pričom povedal, že musel vypovedať dvakrát, pretože jeho prvú výpoveď sekretárka omylom skartovala.

VIDEO: SNS: Výpoveď Matoviča spôsobí Čentéšovi problémy

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej DankoDobroslav TrnkaIgor MatovičJozef Čentéš