Za prijatie úplatku dostal technik STK dva roky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
škoda
Foto: SITA/Ondrej Rabatin

BANSKÁ BYSTRICA 5. septembra (WEBNOVINY) – Na dva roky odňatia slobody podmienečne odsúdil vo štvrtok samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici 27-ročného Juraja Číka z Bratislavy.

Ako technik Stanice technickej kontroly (STK) za „tringelt“ vydal kladné hodnotenie vozidla, hoci nespĺňalo zákonné podmienky na prevádzku na pozemných komunikáciách.

Tým spáchal zločin prijímania úplatku.

Udalosť sa stala v decembri minulého roku na stanici technickej kontroly a pracovisku emisnej kontroly, patriacim spoločnosti Rotos-STK v areáli Dopravného podniku mesta Bratislava.

Čík pri vykonávaní pravidelnej kontroly vozidla Škoda L 120 zistil nedostatky z kategórie vážne a nebezpečné. Napriek tomu uznal vozidlo za spôsobilé na premávku na cestných komunikáciách s nedostatkami ľahkého charakteru.

Vystavil k tomu príslušné doklady a pridelil kontrolné nálepky s dobou platnosti do decembra 2014. Od objednávateľa kontroly potom Čík vyžiadal 70 eur, z toho 45 bolo za úradný výkon a zvyšok šiel „do vrecka“ technika za schválenie spôsobilosti.

Čík sa ku korupcii priznal a konanie oľutoval. S prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú sudca schválil.

Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.

V súčasnosti Čík na pracovisku firmy Rotos-STK už nepracuje.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie STK Stanica technickej kontroly