Začal sa boj o Sad Janka Kráľa v Petržalke

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sad_Janka_Kráľa
Sad Janka Kráľa Foto: Ilustračné foto SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 19. marca (WEBNOVINY) – V prípade polyfunkčného objektu na Krasovského ulici pri Sade Janka Kráľa v Petržalke sa začalo územné konanie.

Mestská časť oznámenie o začatí vydala 1. marca 2012. Petržalský starosta Vladimír Bajan tvrdí, že ak by mestská časť nekonala, mohla by čeliť podaniu zo strany stavebníka za nekonanie a ten by si mohol vymáhať náhradu škody.

Žiadosť podal investor v septembri 2010, keďže nebola úplná, vyzvali ho na doplnenie. V novembri 2011 investor doplnil na základe výzvy projektovú dokumentáciu. Objekt je navrhnutý ako polyfunkčná budova s hotelom a bytmi, najvyššia časť má mať 24 podlaží.

Investorom projektu je spoločnosť Farch, s.r.o. Projektantom je brat súčasného petržalského starostu – Marián Bajan. „Keďže som predpokladal takýto vývoj situácie, tak som v januári 2012 oznámil Krajskému stavebnému úradu skutočnosti, ktoré by mohli nasvedčovať vylúčenie z prejednávania a rozhodovania vo veci a požiadal ho, aby rozhodol o tom, či som vylúčený z prejednávania (možný konflikt záujmov),“ reagoval petržalský starosta.

Zároveň požiadal, aby úrad, ak tak rozhodne, zabezpečil riadne uskutočnenie ďalšieho konania. Ako informovala hovorkyňa Petržalky Mária Grebeňová-Laczová, krajský stavebný úrad skonštatoval, že žiadosti starostu o jeho prípadnom vylúčení z prejednávania nie je možné vyhovieť.

Účastníkom územného konania mestská časť poslala oznámenie o začatí konania, vyjadriť svoje pripomienky môžu do siedmich dní od jeho doručenia. Starosta Bajan dodal, že ak stavebný úrad po posúdení návrhu zistí, že návrh alebo predložená dokumentácia nie sú v súlade so všeobecne záväznými právnymi predpismi, stavbu neumiestni a návrh zamietne.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Vladimír Bajan