Belousovová začala zbierať podpisy pre svoju stranu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 18. júla (WEBNOVINY) – Dnes sa začína verejný zber podpisov na registráciu strany Národ a Spravodlivosť (NaS). Ako dnes prostredníctvom vyhlásenia informovala agentúru SITA poslankyňa Anna Belousovová, od zverejnenia správy o vzniku NaS sa už podarilo neverejnou formou získať niekoľko tisíc podpisov.

Predstavitelia budúcej strany chcú pri verejnom zbere podpisov občanom vysvetľovať, aké sú priority a ciele strany. Okrem podpisov chcú od verejnosti získať aj postrehy a oboznámiť sa s problémami, ktoré ľudí trápia. „Myslíme si, že politici nemajú patent na rozum a nie je naším zámerom vnucovať riešenia slovenskému národu,“ podotkla Belousovová.

Zber sa dnes začína na východe Slovenska, čo podľa političky nie je náhoda – cieľom prípravného výboru je postupne prejsť celé Slovensko. „No zber podpisov je len začiatok. Čaká nás ešte veľa práce,“ avizuje Belousovová, ktorá je presvedčená, že NaS bude existovať tak dlho, ako bude existovať slovenský národ a jeho túžba po spravodlivosti.

Anna Belousovová strávila svoju doterajšiu politickú kariéru v SNS, ktorej v rokoch 1999-2003 aj šéfovala. V roku 2001 však Ján Slota založil Pravú SNS a v parlamentných voľbách v roku 2002 sa ani jedna z týchto strán do parlamentu nedostala. Národniari sa spojili v roku 2005 a predseda strany Ján Slota ju po voľbách v roku 2006 doviedol do vlády s Robertom Ficom. Na neúspech vo voľbách v roku 2010, keď SNS len tesne prekročila hranicu potrebnú na vstup do parlamentu, Belousovová reagovala kritikou vedenia, čo ju stálo členstvo v strane, kde strávila dvadsať rokov. Založenie strany NaS oznámila 27. mája, na registráciu je podľa zákona potrebné zozbierať 15-tisíc podpisov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anna BelousovováJán Slota