Zastávku na Železnej studienke zachvátil požiar

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Oheň
Železničnú zastávku na Železnej studienke v Bratislave predpoludním zachvátil požiar. Ide o drevenú stavbu na fungujúcej stanici na železničnej trati, cez ktorú premávajú lokálne vlaky medzi Bratislavou a Lamačom. Požiar si vyžiadal na istý čas odstavenie trate aj trakčného vedenia, aby hasiči mohli hasiť vodou. Najprv boli odstavené obe koľaje, neskôr bola premávka obnovená na jednej trati. Bratislava, 20. september 2010 Foto: SITA/Mestské lesy

BRATISLAVA 20. septembra (WEBNOVINY) – Železničnú zastávku na Železnej studienke v Bratislave dnes predpoludním zachvátil požiar. Pre agentúru SITA to potvrdila hovorkyňa Železníc SR Martina Pavliková. Ide o drevenú stavbu na fungujúcej stanici na železničnej trati, cez ktorú premávajú lokálne vlaky medzi Bratislavou a Lamačom. Požiar si vyžiadal na istý čas odstavenie trate aj trakčného vedenia, aby hasiči mohli hasiť vodou. Najprv boli odstavené obe koľaje, neskôr bola premávka obnovená na jednej trati. V súčasnosti je už podľa Pavlikovej železničná doprava obnovená na obidvoch koľajach.

Príčiny požiaru nie sú známe

Podľa hovorkyne je zastávka kultúrna pamiatka, zároveň patrí k rázovitým železničným zastávkam. „Preto nás veľmi mrzí, že došlo k požiaru,“ povedala Pavliková. Oficiálne príčiny zatiaľ nie sú známe, podľa hovorkyne sa tu však už v minulosti pohybovali asociálne živly, ktoré robili problémy. Neustále vyháňanie bezdomovcov potvrdil aj riaditeľ Mestských lesov v Bratislave Vladimír Kutka. Momentálne sa podľa Pavlikovej vyčísľujú škody, ďalší postup bude závisieť od posudkov a analýz z vyšetrovania. Od nich by malo závisieť aj to, či a ako bude zastávka obnovená.

Požiar na železničnej zastávke bol ohlásený o 10:51 a o 11:00 sa ho podarilo lokalizovať, povedala hovorkyňa Prezídia HaZZ Silvia Jančovičová. Na mieste zasahovalo do 15 hasičov z Dúbravky, následne „prácu prevzali“ železniční hasiči. Tým sa podľa hovorkyne Železničnej polície Ľubice Zoňovej podarilo požiar uhasiť krátko po 13:30. Požiar si podľa nej nevyžiadal zranených ani mŕtvych.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať