Zástupcovia Interpolu prídu prednášať o krádežiach áut

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lúpež
Foto: thepummelo.com
Nato
Foto: nato.int

BRATISLAVA 17. septembra (WEBNOVINY) – Škody spôsobené na Slovensku automobilovou kriminalitou presahujú ročne 70 miliónov eur. Táto nezákonná činnosť dosahuje v štatistikách spáchaných trestných činov popredné miesto a pre organizované skupiny tvorí výnosný zdroj financií.

Aj o tom budú od 26. do 28. septembra v hoteli Crowne Plaza v Bratislave hovoriť odborníci na seminári IAATI – medzinárodnej asociácie vyšetrovateľov krádeží motorových vozidiel.

Jeho cieľom je oboznámiť účastníkov so súčasným vývojom a trendmi v oblasti medzinárodnej automobilovej kriminality a o formách a metódach boja s touto trestnou činnosťou.

Medzi prednášajúcimi sú odborníci na vyšetrovanie krádeží motorových vozidiel a zástupcovia z Interpolu. Na podujatí očakávajú účasť 150 odborníkov zo zahraničia. V minulosti sa semináre konali v rôznych krajinách – napríklad v Holandsku, Českej republike, Belgicku, Taliansku, Nemecku, Švédsku, Estónsku, Francúzsku, Poľsku či Rumunsku.

„Predstavenstvo IAATI sa rozhodlo, že ponuku zorganizovať podujatie s medzinárodnou účasťou v roku 2012 dostane hlavné mesto Slovenskej republiky – Bratislava,“ informoval PR manažér spoločnosti IRIS IDENT, s r.o. Miroslav Strelec. Spoločnosť je ako jediná na Slovensku členom IAATI a seminár organizuje v spolupráci s Medzinárodnou asociáciou vyšetrovateľov krádeží motorových vozidiel.

Organizácia IAATI je medzinárodná asociácia vyšetrovateľov krádeží motorových vozidiel. Založená bola americkými policajnými zložkami v roku 1952. Medzi jej prvoradý cieľ patrí snaha potláčať krádeže vozidiel a trestné činy spojené s automobilovou kriminalitou. Členmi IAATI sú rôzne organizácie, ktoré sa aktívne podieľajú na prevencii automobilovej kriminality.

Patrí sem polícia, poisťovacie spoločnosti, vyšetrovatelia, prenajímatelia áut, leasingové spoločnosti, registračné úrady, organizácie udeľujúce licencie pre automobily, agentúry prevencie a ochrany, ako aj iné organizácie, ktoré majú opodstatnený záujem o vyšetrovanie krádeží vozidiel, o prevenciu a o vzdelávanie. Organizácia má pobočky po celom svete. V súčasnosti má okolo štyritisíc členov. Prepojenie má aj na policajné organizácie, napr. Interpol a Europol.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať