Žilina ocenila najlepších žilinských športovcov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vladimír Vala, Jaroslav Slučik
Vladimír Vala a Jaroslav Slučik Foto: SITA/Michal Burza

ŽILINA 3. marca (WEBNOVINY) – Žilinská radnica v utorok ocenila najlepších športovcov a športové kluby späté s mestom, v treťom ročníku ankety dominovali futbalisti, vodní zjazdári a plavci. Najúspešnejším športovcom Žiliny v kategórii dospelí sa stali vodní zjazdári Jaroslav Slučik a Vladimír Vala z Dukly Žilina, medzi mládežou získala prvenstvo plavkyňa Aurélia Trnovcová z Nereus Žilina. Honor najlepšieho družstva obhájil futbalový klub MŠK Žilina, za najlepšie podujatie roka 2009 bolo vyhlásené Grand Prix Žilina- karate. Novinkou ankety bola súťaž o najúspešnejšieho žilinského športovca pôsobiaceho v zahraničí, ocenenia v tejto kategórii získali futbalista Peter Pekarík hrávajúci za nemecký Wolfsburg, atlétka Lenka Gajarská z anglickej Brunel University West London a cyklista Peter Sagan súťažiaci za taliansky Liquigas.

„Žilina získala meno a rešpekt medzi mestami, aj vďaka športovcom, ktorí tu pôsobia, alebo odtiaľto pochádzajú. Všetkým oceneným srdečne gratulujem, šport je fenomén, ktorý spája ľudí a zohráva dôležitú úlohu v živote mesta. Má to obrovský význam pre ďalší rozvoj športu, ukazujú a predstavujú sa takýmto spôsobom autority v športe, ktoré môžu motivovať deti a mládež k ďalším športovým výkonom,“ povedal primátor Ivan Harman.

Dva predchádzajúce roky bol podľa ankety najlepším žilinským družstvom mestský futbalový klub MŠK Žilina. Najúspešnejším športovcom Žiliny v kategórii dospelí sa v roku 2008 stal futbalista Peter Pekarík, v roku 2007 si prvenstvo vybojovali vodní zjazdári Jaroslav Slučik a Vladimír Vala. Medzi mládežou bol dvakrát ocenený cyklista Peter Sagan.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ivan HarmanPeter PekaríkPeter Sagan