Žilinská polícia odhalila sériových zlodejov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zlodej
Foto: Ilustračné foto: skyscanner.net

BRATISLAVA/ŽILINA 20. februára (WEBNOVINY) – Policajti odhalili zlodejov, ktorí vykrádali najmä budovy v areáloch základných a materských škôl v Žilinskom okrese.

Obvineniam z krádeže, poškodzovania cudzej veci a dokonca aj zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami čelia dvaja muži – 26-ročný Miroslav z okresu Žarnovica a 44-ročný Róbert zo Žiliny.

Podľa polície od vlaňajšieho novembra vykradli objekty v obciach Hôrky, Varín, Belá, Divina, Fačkov a Rajecké Teplice. Kradli všetko, čo im prišlo pod ruky – elektroniku, finančnú hotovosť, detské reflexné vesty, kľúče, čistiace prostriedky, kovovú pokladňu, modelársky materiál aj náradie, mäso, ulakomili sa aj na vzduchovku, či krátku strelnú zbraň so zásobníkom a nábojmi, informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Policajti počas vyšetrovania zaistili časť ukradnutých vecí, medzi nimi aj strelnú zbraň. Krádežami spôsobili škody za viac ako 6000 eur, poškodením ďalších 1200 eur. V prípade staršieho z páchateľov spracoval vyšetrovateľ návrh na jeho vzatie do väzby. Druhý je stíhaný na slobode. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR