Zlaté kúpele Turčianske Teplice odštartuju Tanečné leto

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: Zlaté tančeky

TURČIANSKE TEPLICE 23. mája (WBN/PR) – Po prvý raz sa v sobotu 25. mája v Zlatých kúpeľoch Turčianske Teplice otvoria brány Tanečného leta pod názvom Zlaté tančeky. V rámci novej tradície ocenia organizátori najvýznamnejších umelcov v oblasti tanečného umenia symbolickou soškou Lavičky slávy, ktorej originál umiestnia v kúpeľnom parku.

Od soboty 25. mája sa každú nepárnu sobotu počas leta stretnú v Zlatých kúpeľoch Turčianske Teplice tí najlepší tanečníci, režiséri a choreografi s kúpeľnými hosťami a širokou verejnosťou. Počas šiestich tanečných víkendov ponúknu Zlaté kúpele svojim návštevníkom bohatý program a možnosť stretnúť sa s vynikajúcimi osobnosťami sveta tanca, ktorých organizátori ocenia za ich prínos a udelia im tanečnú cenu Lavička slávy. Prvým oceneným 25. mája bude známy slovenský režisér a choreograf Jozef Bednárik, ktorý drží nad týmto novým kultúrnym podujatím záštitu. Sobotňajšie májové otvorenie v štýle Noche Caliente sa začne o o 14, 00 hod. v kúpeľnom parku kráľovským sprievodom, po ktorom generálna riaditeľka kúpeľov Ing. Zuzana Ďurinová spolu s Jozefom Bednárikom pokrstia toto atraktívne podujatie.

Návštevníkov potešia ukážky latinskoamerických a arabských tancov, vystúpenie fakíra a atraktívna ohňová šou. Júnové víkendy budú venované ľudovému a klasickému tancu. 8. júna v rámci programu Na ľudovú nôtu bude ocenenou osobnosťou dramaturgička a tanečná pedagogička, bývalá sólistka SĽUKu, pani Heda Melicherová. O dva týždne neskôr, 22. júna v rámci programu Magic night udelia Lavičku slávy predstaviteľovi klasickej tanečnej školy, choreografovi, režisérovi a baletnému majstrovi Máriovi Radačovskému. Tanečné víkendy budú pokračovať až do konca augusta, 13. júla, 3. a 17. augusta. Lavičku slávy si odnesú taneční umelci profesor Štefan Nosáľ, Ján Ďurovčík a Peter Olej.

Tanečné leto Zlaté tančeky návštevníkom Zlatých kúpeľov spríjemnia pobyt a poskytnú ďalšie možnosti, ako si upevňovať telesné i duševné zdravie. „Sme radi, že sa nám podarilo spojiť s vynikajúcimi tanečnými majstrami a choreografmi a dáme našim hosťom k prvotriednym kúpeľným službám aj niečo navyše. Robíme všetko preto, aby sa u nás hostia cítili príjemne a o tom, že sa nám to darí, svedčia spokojní klienti, ktorí sa k nám opakovane vracajú,“ povedala generálna riaditeľka kúpeľov, ktorá ich v rebríčku obľúbenosti dostala na najvyššie priečky.

Vstup na Zlaté víkendy pre návštevníkov je voľný.

Zlaté kúpele Turčianske Teplice patria k najstarším a najobľúbenejším na Slovensku aj v celej Európe. V minulosti ich navštevovali králi, šľachta aj obyčajní ľudia. Bohato mineralizovaná termálna voda turčianskych kúpeľov má dokázateľne liečivé účinky. Vysoký obsah vápnika, horčíka a fluóru sa využíva na pitné kúry. Odborníci odporúčajú pobyt v kúpeľoch Turčianske Teplice na zlepšenie telesnej i duševnej kondície.

Nová tradícia spája blahodarné účinky tanca a liečivé účinky vzácnej termálnej vody.

Tancujeme pre zdravie!

Ďalšie informácie nájdete na: www.zlatekupele.sk a www.zlatetanceky.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján ĎurovčíkJozef BednárikŠtefan Nosáľ