Basgitaristu kapely 3 Doors Down prepustili na kauciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Todd Harrell
Foto: philly.com

BRATISLAVA 24. apríla (WEBNOVINY) – Basgitaristu americkej rockovej kapely 3 Doors Down v utorok prepustili z väzenia v Nashville na kauciu 100-tisíc dolárov (v prepočte približne 76-tisíc eur).

Štyridsaťjedenročného Todda Harrella zatkli po tom, čo bol v piatok večer v Tennessee účastníkom dopravnej nehody, po ktorej zahynul jeden človek. V súčasnosti čelí obvineniu zo spôsobenia smrti z nedbanlivosti pod vplyvom omamných látok. Na súde by sa mal objaviť už vo štvrtok.

Rodák z Mt. Juliet šoféroval Cadillac CTS a vo vysokej rýchlosti na ceste Interstate 40 narazil do pick-upu značky Ford, ktorého vodič stratil kontrolu nad vozidlom, zišiel z cesty a prevrátil sa. Štyridsaťsedemročného Paula Howarda Shouldersa Jr., ktorý podľa polície nemal zapnutý bezpečnostný pás, previezli do nemocnice, no tam zraneniam podľahol.

Todd Harrell priznal, že pred jazdou pil jablčné víno a vzal si lieky na predpis. Polícia u neho pri prevoze do väzenia našla vrecko s ďalšími liekmi, ktoré sa pokúšal skryť v ponožke. Pre Harrella bude na súde priťažujúcou okolnosťou aj fakt, že už vlani ho v Mississippi zadržali pre jazdu pod vplyvom alkoholu. Aj vtedy spôsobil nehodu, no ešte bez tragických následkov.

3 Doors Down vznikli v roku 1996 a Harrell je spolu so spevákom Bradom Arnoldom jediným členom, ktorý v nej figuruje od začiatku až doteraz. Kapela má na konte päť štúdiových nahrávok. S albumami Seventeen Days (2005) a 3 Doors Down (2008) sa jej podarilo dobyť rebríček Billboard 200.

Na celom svete predali už viac ako 20 miliónov kópií nahrávok. Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako Here Without You, When I’m Gone, Kryptonite alebo It’s Not My Time. Skupina po piatkovej nehode na oficiálnej stránke zverejnila odkaz, v ktorom vyjadrila ľútosť nad incidentom a muzikanti rodine a priateľom Shouldersa vyjadrili úprimnú sústrasť. V pondelok zrušila všetky koncerty naplánované na apríl a máj.

Video: 3 Doors Down – Here Without You

Informácie pochádzajú z webstránky huffingtonpost.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia