Biatlonistka Kuzminová ide za snehom na Nový Zéland

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Anastasia Kuzminová
Anastasia Kuzminová Foto: SITA/AP

BANSKÁ BYSTRICA 27. júla (WEBNOVINY) – Slovenskú reprezentantku v biatlone Anastasiu Kuzminovú čaká trojtýždňové sústredenie na Novom Zélande.

Dvadsaťosemročná rodáčka z ruského mesta Ťumeň na južnú pologuľu odlieta s manželom a kondičným trénerom Danielom v pondelok, návrat majú naplánovaný v druhej polovici augusta. Informuje o tom sobotňajšie vydanie denníka Šport.

„Na Nový Zéland cestujem s dobrou náladou a aj s nádejou, že všetko, čo sme odpracovali na kolieskových lyžiach vo Francúzsku, prenesieme a uplatníme na snehu, na bežkách. Najdôležitejšie je, aby sedela technika behu,“ cituje Šport najlepšiu športovkyňu SR v roku 2010 Kuzminovú.

„Tri-štyri dni budeme na kopci na lyžiach, po dve fázy, k tomu pridáme silový tréning a v hale streľbu nasucho. Potom to zmeníme a zatrénujem si v nižších polohách pri jazerách, okolo ktorých sú krásne chodníčky na behanie a bicyklovanie. Dá sa tam robiť všetko, čo v tejto fáze prípravy potrebujeme,“ dodala zlatá aj strieborná medailistka zo ZOH vo Vancouveri 2010.

Aj sústredenie na Novom Zélande bude pre Kuzminovú súčasť prípravy na olympijskú sezónu, ktorej vrcholom budú vo februári 2014 ZOH v ruskom Soči.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anastasia Kuzminová