Český futbalista Tomáš Ujfaluši oznámil koniec kariéry

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tomáš ujfaluši
Foto: uefa.com

PRAHA 2. decembra (WEBNOVINY) – Český bývalý futbalový reprezentant a držiteľ bronzu z majstrovstiev Európy 2004 Tomáš Ujfaluši oznámil ukončenie svojej profesionálnej kariéry.

Tridsaťpäťročný obranca pražského AC Sparta sa počas uplynulých mesiacov nezbavil zdravotných problémov s kolenom. Ujfaluši informoval o svojom odchode do futbalového dôchodku v pondelok popoludní na tlačovej konferencii, tak ako referoval portál iDnes.cz.

„V prvom rade by som sa chcel poďakovať Sparte, že mi po trinástich rokoch umožnila návrat do našej ligy aj s tým rizikom, že to nevyjde. Mrzí ma, že sa tak stalo. Nešlo ani o ťažké rozhodnutie, človek má len jedno zdravie. A ja chcem po aktívnej kariére fungovať normálne,“ povedal Ujfaluši na tlačovej konferencii.

Ujfaluši prišiel do Sparty v letnom prestupovom období. Za „rudých“ odohral štyri zápasy, nastúpil v pohárových dueloch so Zlínom (1:0) a Znojmom (2:1) a prípravných meraniach síl s nemeckým Dynamom Drážďany (3:0) a Slovanom Bratislava (1:0). Do ligových súbojov pražského klubu nezasiahol.

Tomáš Ujfaluši má na svojom konte 78 štartov za českú reprezentáciu. Na klubovej úrovni pôsobil v Hamburgu, Fiorentine, Galatasaray Istanbul či Atléticu Madrid. V drese španielskeho klubu sa tešil z víťazstva v Európskej lige UEFA aj európskom Superpohári.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Tomáš Ujfaluši