Nevyužité šance stáli Gladiátorov prehru s Paneuropa Kings

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: EUHL

BRATISLAVA 25. januára (WBN/PR) – Prvé vzájomné stretnutie medzi vysokoškolákmi z Gladiators Trenčín a Paneuropa Kings v treťom ročníku EUHL (Európska univerzitná hokejová liga) prinieslo cenné body pre hosťujúci celok. O víťazný gól sa postaral Barták, ktorý ešte pred dvomi týždňami pôsobil v Trenčíne, avšak využil prestupové obdobie a v súčasnosti tak oblieka dres spomínaného bratislavského celku. Zápas bol premiérovým pre Filipa Ružičku, ktorý sa hneď mohol popýšiť aj kapitánskym C-čkom.

Gladiators Trenčín – Paneuropa Kings 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Góly a asistencie: 39. Vaněk (Ondra, Jankových) – 18. Ketner (Zvara, Kabát), 23. Barták (Podgorski), 25. Takáč (Findura)

Vylúčení: 6:3 na dve minúty, navyše Jankových (GLA) 10min za nešportové správanie, Zemko (GLA) 10+DKZ za nešportové správanie, Hošek (PAN) 5+DKZ za hrubosť a nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, počet striel: 40:40

Rozhodovali: L. Beniač, M. Krajčík

Gladiators Trenčín: Babják – Okuliar, Cíger, Zemko, Halabrín, Chmara, Duda, Vaněk, Feranec, Ružička, Buliš, Uhlík, Broska, Kandráč, Ondra, Varga, P. Jurenka, T. Jurenka, Jankových, Šulík, Porubský

Paneuropa Kings: Orlík – Kabát, Barták, Hanták, Rutkovský, Takáč, Fabo, Hubek, Kopecký, Findura, Barilla, Zvara, Szabó, Hošek, Podgorski, Krahulec, Šotek, Tarabík, Jonášek, Ketner, Tekáč

Zápas začal oťukávacou hrou, nakoľko sa ani jeden celok nedokázal na dlhší čas usadiť v útočnom pásme, a puk tak lietal zo strany na stranu. Prvú väčšiu príležitosť si vytvorila dvojica hostí Takáč – Findura, no druhý menovaný nedokázal ideálne spracovať prihrávku a tak ani preveriť doposiaľ nerozchytaného Babjáka. Vysokoškolákom z Paneurópskej vysokej školy sa napokon podarilo svojho súpera i mierne zatlačiť, avšak Krahulec a ani Szabó počas presilovej hry nedokázali prekvapiť trenčianskeho brankára. Šancu zahodil taktiež Tekáč, keď strelu spomedzi kruhov nenamieril presne. Tretia hra v početnej výhode už ale priniesla vytúžené ovocie, keď Ketner dorážal puk a ten prešiel Babjákovi popod betóny.

V strednom dejstve už boli väčšmi aktívni i Gladiátori, avšak – paradoxne – sa krátko po začatí tešili ako prví hostia, a to hneď dvakrát. Podgorski síce trafil len brankára, avšak následná dorážka z hokejky Bartáka znamenala zvýšenie skóre. O minútu a pol sa študenti z Bratislavy tešili znova, tentokrát si počas vlastnej presilovej hry nedal domáci brankár pozor na osamoteného Takáča na pravej strane a ten do úplne odkrytej bránky zavesil oku lahodiaci gól. Na druhej strane chcela udrieť dvojica Vaněk – Jankových, puk ale skončil len na konštrukcii bránky. Hostia svojho súpera takmer vôbec nepúšťali dopredu, až v samom závere sa dokázala presadiť trojica českých hráčov vo farbách Gladiators, keď Vaněk dorazil za Orlíka vyrazený puk. O kontaktný gól sa mohol postarať Feranec, strelu spomedzi kruhov mu ale brankár chytil.

V záverečnej časti sa bolo azda najviac na čo pozerať. Trenčianski vysokoškoláci odohrali dobre na začiatku presilovú hru s množstvom dorážok, gólové trápenie sa ale pokračovalo. Na druhej strane pohrozil strelou z prvej Szabó, z tesnej blízkosti to skúšal i Kopecký. Gladiátorom bola ponúknutá 5-minútová hra v početnej výhode, v ktorej dali Orlíkovi nemálo zabrať. Pri brejku 2 na 1 netrafil presne Vaněk, popri žrdi chcel puk pretlačiť Zemko. Napriek snahe, ktorú nemožno Trenčanom odoprieť, si tri body vzali so sebou do hlavného mesta hráči Paneuropa Kings. Za zmienku rozhodne stojí poukázanie na skvelé výkony oboch brankárov, ktorí svoje tímy skutočne podržali.

autor: Janka Danková

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie EUHL The European University Hockey League