Najlepší v rezorte obrany - Kuzminová a Purdjaková

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Anastasia Kuzminová
Anastasia Kuzminová Foto: SITA

BANSKÁ BYSTRICA 12. januára (WEBNOVINY) – Najlepším športovcom rezortu Ministerstva obrany SR v roku 2009 sa v kategórii olympijských športov stala biatlonistka Anastasia Kuzminová, vicemajsterka sveta z juhokórejského Pjongčangu v pretekoch na 12,5 km s hromadným štartom a dvojnásobná majsterka Európy do 26 rokov. Na druhej priečke skončil vodný slalomár Michal Martikán, ktorý v roku 2009 v kategórii C1 získal na majstrovstvách sveta v Seu d´Urgell striebro a v Nottinghame sa stal tretí raz za sebou majstrom Európy. Elitnú trojicu najlepších armádnych športovcov Slovenska uzatvára kladivárka Martina Hrašnová, bronzová na svetovom šampionáte v Berlíne.

V kategórii neolympijských športov získala ocenenie pre najlepšiu športovkyňu rezortu majsterka Európy a víťazka Svetových hier v neolympijských športoch v kulturistke Jana Purdjaková, najlepším juniorom sa stal vodný slalomár Martin Halčin. V kategórii trénerov tvoria najlepšiu trojku (bez určenia poradia) Jozef Hanušovský (atletika), Jozef Martikán a Juraj Ontko (obaja vodný slalom).

Vedenie rezortu ocenilo svoje športové hviezdy na utorkovej slávnosti v Dome kultúry v Banskej Bystrici. Športovci zaradení do VŠC Dukla získali v roku 2009 na svetových šampionátoch 3 zlaté, 4 strieborné a 7 bronzových medailí, z európskych šampionátov priviezli až 11 titulov a k nim pridali 8 strieborných a 2 bronzové medaily. Na Svetových hrách v neolympijských športoch bola bilancia športovcov Dukly 1 – 2 – 0 a na juniorských ME 2 – 1 – 2.

Najlepší športovci rezortu Ministerstva obrany SR za rok 2009:

Olympijské športy:

1. Anastasia Kuzminová (biatlon)

2. Michal Martikán (vodný slalom)

3. Martina Hrašnová (atletika)

Neolympijské športy:

1. Jana Purdjaková (kulturistika)

2. Marián Jung (vodný motorizmus)

3. Igor Kočiš (kulturistika)

Juniori:

1. Martin Halčin (vodný slalom)

2. Patrik Gajarský (vodný slalom)

3. Milan Randl (džudo)

Tréneri (bez určenia poradia):

Jozef Hanušovský (atletika), Jozef Martikán (vodný slalom), Juraj Ontko (vodný slalom)

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anastasia KuzminováIgor KočišJana PurdjakováMartin HalčinMartina HrašnováMichal MartikánMilan Randl