Na Štiavničkách leštia kopačky, mužstvo zasiahli zmeny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slancik
Sprava: Hráči Banskej Bystrice Viktor Sakhniuk, Jozef Rejdovian a Fabián Slančík Foto: SITA/Ján Viazanička

BANSKÁ BYSTRICA 28. februára (WEBNOVINY) – Futbalisti Dukly Banská Bystrica vstupujú do jarnej časti Corgoň ligy 2012/2013 s odhodlaním udržať najvyššiu súťaž pod Urpínom.

Počas zimy došlo v mužstve k výraznejším zmenám.

Z kádra odišli Radovan Augustín, Milan Ferenčík a Viktor Sachňuk (ukončili hosťovanie) a prišli Jozef Adámik (prestup z Tatrana Prešov), Michal Peňaška (hosťovanie zo Slovana Bratislava), Pavel Vrána (prestup z MFK Karviná) a Dionatan Teixeira (prestup z Brazílie).

„Verím, že noví hráči nám mužstvo skvalitnia a zvýšia v ňom aj konkurenciu. Vrána určite patrí do základnej zostavy. Okrem Adámika sa v obrane dobre ukazuje aj Dionatan Teixeira, ktorý vie po slovensky, nemá rečovú bariéru. V zimnej príprave sme absolvovali všetko čo bolo v pláne. Vyhýbali sa nám zdravotné problémy a zvládli sme aj náročné zápasy s kvalitnými mužstvami. Verím, že jar bude úspešná a posunieme sa v tabuľke vyššie,“ uviedol tréner Banskobystričanov Norbert Hrnčár.

Cenná remíza so Spartou

Hrncar
Foto: SITA/Branislav Račko

FK Dukla je po jeseni na desiatom mieste v tabuľke Corgoň ligy s rovnakým bodovým ziskom ako deviata Myjava a pred jedenástou Trnavou má jednobodový náskok.

Futbalistov zo Štiavničiek tešia hlavne cenné remízy s mužstvami z najvyššej českej súťaže – Spartou Praha, Bohemians 1905 Praha a Baníkom Ostrava.

Najviac sa darilo útočníkovi Marekovi Šovčíkovi, ktorý strelil v príprave štyri góly.

Budem rád, keď tento mladý odchovanec Dukly bude pokračovať v streleckej potencii. Verím, že mu to bude strieľať aj v ligovej súťaži,“ dodal Hrnčár.

FK Dukla aj naďalej počíta so službami Martina Poljovku, ktorý v pozícii športového riaditeľa klubu zasiahne aj do zápasov v jarnej časti ako kapitán mužstva.

„Drvivú väčšinu času som odtrénoval spolu s mužstvom a som spokojný, teda pripravený hrať. Zdravotné problémy sa mi vyhli, takže nevidím problém v tom, aby som tímu pomohol. Nebudeme alibisti, vieme že sme namočení do bojov o záchranu, ale urobili sme v príprave maximum, aby sme sa záchranárskym prácam na jar čo najskôr vyhli. Verím, že Dukla nevypadne z Corgoň ligy a čím skôr sa dostane do pokojných vôd tabuľky. Musíme bodovať aj so silnejšími súpermi. Verím, že budeme úspešnejší,“ vyjadril sa rekordér v počte štartov v najvyššej slovenskej súťaži 38-ročný Martin Poljovka.

Z Catanie na Štiavničky a späť

Banskobystričania môžu v jarnej časti počítať aj s talentovaným obrancom Norbertom Gyömbérom, ktorý síce prestúpil do talianskej Catanie, ale sezónu dokončí v Dukle a na Apeninský polostrov pôjde až v lete.

„Sme radi, že sa nám podaril jeho transfer do talianskej Serie A, a to priamo z Dukly. Navyše sme vyjednali aj podmienku, aby štartoval za Banskú Bystricu v jarnej časti Corgoň ligy. Či sa s tým Norbert Gyömbér vyrovná, ukáže až čas, ale všetci veríme, že nám pomôže, pretože iba kvalitnými výkonmi u nás na jar sa môže etablovať potom aj v talianskej Catanii,“ uviedol na margo transferu generálny riaditeľ FK Dukla Tomáš Geist.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dionatan TeixeiraNorbert Gyömbér
Firmy a inštitúcie FK Dukla Banská Bystrica