Búrlivák Rodman bude stavať mosty medzi KĽDR a USA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dennis Rodman
Dennis Rodman Foto: SITA/AP

PCHJONGJANG 26. februára (WEBNOVINY) – Vyslanca z kategórie nekonvenčných poslali Spojené štáty americké do komunistickej Kórejskej ľudovodemokratickej republiky.

Už v utorok priletí do Pchjongjangu štáb televízie VICE aj so štyrmi basketbalistami na čele s Dennisom Rodmanom.

Na severe Kórejského polostrova budú zbierať materiál pre spravodajskú šou, ktorú odvysiela v apríli stanica HBO. To všetko dva týždne po podzemnom teste jadrovej zbrane v KĽDR, ktorý odsúdila Bezpečnostná rada OSN. Severokórejský režim netají, že skúška bola súčasťou „obrany“ pred znepriatelenými krajinami, najmä pred USA.

Päťdesiatjedenročný Dennis Rodman je všetko možné, len nie diplomat. Bývalý skvelý krídelník a člen Siene slávy patril v 90. rokoch minulého storočia k najlepšie brániacim hráčom v NBA, ktorú v tímoch Detroit Pistons (2x) a Chicago Bulls (3x) vyhral dovedna päťkrát.

Dvakrát sa stal najlepším obrancom v lige a sedemkrát ovládol štatistiku najlepšie doskakujúcich hráčov v tejto súťaži. Omnoho známejší ako pod košmi bol však mimo palubovky, kde ho sprevádzali početné škandály v nočných kluboch či opletačky s políciou. Erbom jeho výstrednej osobnosti je jeho vlastné telo posiate tetovaniami a piercingami.

Spolu s ním televízia VICE poslala do KĽDR ďalších troch členov tímu basketbalových kúzelníkov Harlem Globetrotters a štáb kameramanov. Autori projektu si sľubujú od šou zlepšenie vzťahov medzi USA a KĽDR. Otázka znie, čo netradičnej skupine dovolia miestne úrady nakrútiť?

Rodman sa svetu nedávno prezentoval ako spisovateľ, keď uviedol na trh knihu pre deti s názvom „Dennis the Wild Bull“ (z angl. Dennis, divoký býk).

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dennis Rodman