Saganov Cannondale už pozná káder na ďalšiu sezónu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cannondale
Foto: facebook.com/CannondaleProCycling?fref=t

BERGAMO 24. novembra (WEBNOVINY) – Slovenský cyklista Peter Sagan bude aj v sezóne 2014 lídrom družstva Cannondale.

Taliansky tím s americkým kapitálom už má jasnú zostavu na nový súťažný ročník, v kádri je 27 cyklistov vrátane Petra a Juraja Saganovcov.

Z tohtoročnej súpisky zostala dvadsiatka jazdcov, nechýbajú ani ďalší lídri Ivan Basso, Moreno Moser a Elia Viviani. V roku 2013 vyhral tím Cannondale 35 etáp či pretekov a získal vďaka Petrovi Saganovi aj zelený dres na Tour de France.

V družstve pre sezónu 2014 sú aj traja nováčikovia – skúsení Taliani Marca Marcato a Oscar Gatto a Novozélanďan George Bennett. Najmä Marcato a Gatto by mali výrazne podporovať Petra Sagana na ceste za jeho cieľmi.

Dvadsaťdeväťročný Marcato má dostatok skúsenosti, je výborným domestikom a prínosom pre Slováka bude najmä na jarných klasikách. O rok mladší Gatto má na konte deväť víťazstiev v profesionálnom pelotóne a rovnako môže podporovať Sagana najmä v klasických pretekoch.

Prvý rok atmosféru profesionálneho pelotónu okúsia majster sveta medzi juniormi 2012 a medzi mužmi do 23 rokov 2013 Matej Mohorič zo Slovinska a trio Talianov Davide Villella, Alberto Bettiol a Davide Formolo.

Informácie zverejnil web cyclingnews.com.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Elia VivianiIvan BassoPeter Sagan