Hodek vsietil prvý gól so Slováckom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrej Hodek
Andrej Hodek Foto: SITA/Peter Maďar

UHERSKÉ HRADIŠTĚ 8. marca (WEBNOVINY) – V sobotňajších stretnutiach 18. kola najvyššej českej futbalovej súťaže Gambrinus ligy sa nestratil ani slovenský legionár v službách 1. FC Brno Andrej Hodek. Odchovanec Interu Bratislava a bývalý hráč MFK Petržalka, ktorý počas zimnej prestávky uvažoval nad prestupom do FC Tescoma Zlín, no nakoniec zakotvil v Brne, dal v 64. min súboja FC Slovácko – 1. FC Brno (0:2) prvý gól hostí a mal leví podiel na výhre svojho tímu. Andrej Hodek sa strelecky presadil, hoci v základnej zostave Brna nastúpil v strede poľa.

„Tréner ma postavil na miesto Tomáša Polácha, lebo chcel mať na ihrisku čo najviac ofenzívnych hráčov. Podľa neho čím viac útočníkov na ihrisku, tým je väčšia šanca dať gól,“ citoval v pondelok český denník Sport slová 28-ročného útočníka. „Zatiaľ sme v dvoch jarných kolách dali tri góly, takže je čo zlepšovať,“ zdôraznil A. Hodek, ktorého najviac mrzela nepremenená šanca po prihrávke Jana Kalabišku. Brno v dvoch jarných kolách získalo šesť bodov a nedostalo ešte gól, čo je dôkazom toho, že hlavný tréner Miroslav Beránek svoj tím na druhú polovicu súťaže pripravil veľmi dobre.

„Zápas s Libercom rozhodol prvý polčas, duel so Slováckom zasa druhá polovica zápasu. Až do 30. minúty sme hrali, čo sme chceli. Štart do jarnej časti Gambrinus ligy máme skvelý. Dva zápasy, šesť bodov, plus dve čisté kontá. Tak by sme mali hrať aj naďalej,“ tvrdil Andrej Hodek, ktorý priznal, že gól chcel dať už v prvom súboji v Liberci, lebo na jar má v pláne skórovať minimálne šesťkrát. „V tejto chvíli ešte nemám spočítané, koľko bodov treba na záchranu v súťaži, ale verím, že my sa v nej bez problémov udržíme,“ dodal Andrej Hodek.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať