Na ME na náklady zväzu iba Randl a Pálkovács

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pálkovacz
Foto: SITA/Dušan Hein

BRATISLAVA 11. marca (WEBNOVINY) – Šancu štartovať na majstrovstvách Európy v džude vo Viedni (22. až 25. apríla) dostala šestica slovenských reprezentantov. Na svoje náklady schválil Slovenský zväz džuda (SZJ) nomináciu Milana Randla (do 90 kg, VŠC Dukla Banská Bystrica) a Zoltána Pálkovácsa (do 100 kg, VŠC Dukla Banská Bystrica), na vlastné alebo klubové náklady, keďže nesplnili nominačné kritériá, môžu v hale Ferryho Dusiku štartovať ešte Pavol Kubena (do 73 kg, VŠC Dukla), Matúš Milichovský (do 81 kg, VŠC Dukla), Zuzana Krišandová (do 52 kg, Slávia STU Bratislava) a Ivana Komlóšiová (do 63 kg, Slávia Trnava).

„Vyzerá to tak, že zo štvorice, ktorá by si mala účasť zaplatiť, bude na šampionáte zrejme chýbať Komlóšiová. Po zranení zadného stehenného svalu na februárovom turnaji Svetového pohára v Budapešti ešte ani nezačala s tréningom a je otázne, či sa do ME dostane do adekvátnej formy. Ostatní traja by mali vo Viedni súťažiť,“ informoval šéftréner reprezentácie džudistov Rastislav Mezovský. „V rámci prípravy na kontinentálny šampionát sa pätica nominovaných zúčastní od pondelka do piatku na sústredení, tzv. eurorandori, v českom Nymburku. Od 22. do 26. marca absolvujú Milichovský, Randl, Pálkovács a sparingpartner Zagorov tréningový pobyt v maďarskom Dunavarsány neďaleko Budapešti.“

Na ME vo Viedni dostanú najlepší od Európskej únie džuda (EJU) finančné prémie. Nový kontinentálny šampión zinkasuje 2500 eur, zdolaný finalista 1500 a dvaja bronzoví po 500 eur.

Slovensko získalo na kontinentálnom šampionáte džudistov v kategórii mužov v ére samostatnosti od roku 1993 doposiaľ štyri medaily – tri striebra (Semír Pepic v roku 1999, Jozef Krnáč v roku 2002, Boris Novotný v roku 2005) a jeden bronz (Jozef Krnáč v roku 2001). Vlani na ME v Tbilisi štartovali len dvaja slovenskí reprezentanti, ani jeden však neuspel. Jozef Krnáč (do 66 kg) prehral v 1. kole s Rusom Gadanovom a Milan Randl (do 90 kg) podľahol Lipartelianimu z Gruzínska.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Milan RandlZoltán Pálkovács