Ďalším potvrdeným hráčom HC Lev Rastislav Špirko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rastislav Špirko
Rastislav Špirko Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

POPRAD 29. júna (WEBNOVINY) – Klub Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) popradský HC Lev má už kontrahovaných päť hráčov. K obrancovi Jiřímu Hunkesovi a útočníkom Stanislavovi Balánovi, Rudolfovi Hunovi a Petrovi Ölveckému pribudol v stredu Rastislav Špirko. Agentúre SITA to potvrdil zdroj blízky popradskému klubu.

Dvadsaťsedemročný ľavý krídelník Špirko strávil tri roky v zámorských juniorských súťažiach, keďže sa do NHL neprebojoval vrátil sa do Európy a po ročníku v drese domáceho MHC Martin zamieril do Čiech.

Po dvoch sezónach v Ústí nad Labem zamieril do HC Eaton Pardubice, s ktorým vlani získal titul českého majstra. V Pardubiciach strávil aj uplynulú sezónu.

Podľa informácii, ktoré má agentúra SITA k dispozícii, odoslal klub HC Lev do Moskvy na zaregistrovanie zmluvy celkom 24 hráčov. „Teraz už všetko záleží len na rýchlosti, s akou to vedenie KHL zvládne,“ skonštatoval pre agentúru SITA zdroj blízky klubu a pokračoval: „V porovnaní s medializovanou súpiskou klubu došlo len k veľmi malým zmenám.“

Klub HC Lev neplánuje v blízkej budúcnosti žiadne oficiálne predstavenie kádra.

Pravdepodobné zloženie kádra klubu Lev Poprad na Kontinentálnu hokejovú ligu 2011/2012:

brankári: Tomáš Duba (naposledy Třinec), Martin Falter (Kladno) – na skúške, Ján Laco (Nitra) – na skúške

obrancovia: Tomáš Klouček (Barys Astana), Bohumil Jank (České Budějovice), Ján Tabaček (Košice), Martin Štrbák (OHK Dinamo Moskva), Jiří Hunkes (Liberec), Vladimír Mihálik (Norfolk), Doug O´Brien (Sparta Praha)

útočníci: Jaroslav Kristek (Košice), Stanislav Balán (Zlín), Rastislav Špirko (Pardubice), Vojtěch Polák (Třinec), Rudolf Huna (Vítkovice), Ladislav Nagy (MODO), Ľuboš Bartečko (MODO), Róbert Petrovický (Dinamo), Andrej Nedorost (Magnitogorsk), Peter Ölvecký (Kuopio), Marek Melenovský (Karlove Vary), Tomáš Netík (CSKA Moskva), Martin Chabada (Södertälje), Roman Tománek (Banská Bystrica).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján LacoJán TabačekJaroslav KristekLadislav NagyĽuboš BartečkoMartin ŠtrbákPeter ÖlveckýRastislav ŠpirkoRóbert PetrovickýRudolf HunaTomáš NetíkVladimír Mihálik
Firmy a inštitúcie HC Lev Poprad