Do Banskej Bystrice prišlo kvarteto amerických hokejistov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
HC_05_Banská_Bystrica
Vladimír Országh (vľavo), hlavný tréner mužstva HC 05´Banská Bystrica. Foto: Archívne foto SITA/Martin Havran

BANSKÁ BYSTRICA 31. júla (WEBNOVINY) – S prípravou na ľade na novú extraligovú sezónu začínajú aj hokejisti HC’05 Banská Bystrica.

Tréner Vladimír Országh má k dispozícii trojicu brankárov – Američana Zana Kalembu, Juraja Hollého a Andreja Košarišťana.

V obrane z minulej sezóny zostali Lukáš Bambúch, Michal Styk, Jakub Predajniansky, Tomáš Devečka a Mislav Rosandič, novými tvárami v defenzíve sú Američania Eric Meland, Chris Saracino a Ondrej Zošiak.

Veľké zmeny nastali pod Urpínom v útoku. Po deviatich rokoch v Česku sa do materského klubu vracia Lukáš Handlovský. Do Banskej Bystrice prichádzajú aj Američan Patrick White, Čech Petr Kafka, Ľuboš Fajčák a Jakub Žilka.

V tíme zostal kapitán Michal Hudec a aj ďalší hráči – Radomír Heizer, Radoslav Macík, Patrik Lamper, Mário Lunter, Tomáš Zigo, Dominik Hegyi, Vladimír Dolník či Rastislav Gašpar.

Na skúške sú v tíme „baranov“ obrancovia Štefan Ejem, Alexander Georgievský, Borna Šilovič, Krišs Grundmanis, útočníci Miroslav Božík a Michal Glemba. V tíme HK Orange 20 bude pôsobiť v sezóne 2013/2014 kvarteto Banskobystričanov – brankár Richard Sabol, obrancovia Marián Mikuš, Daniel Gachulinec a útočník Eduard Šimun.

Informuje o tom oficiálny web klubu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Michal HudecPatrik LamperVladimír Országh
Firmy a inštitúcie HC '05 iClinic Banská Bystrica