Everton s problémami zdolal Sporting Lisabon

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Everton _ sporting
Foto: SITA/AP

LIVERPOOL 17. februára (WEBNOVINY) – Futbalisti anglického klubu FC Everton zvíťazili v domácom prostredí v utorňajšom prvom zápase šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2009/2010 nad portugalským Sportingom Lisabon 2:1. Zverenci trénera Davida Moyesa sa ujali vedenia v 35. min, keď modernú akciu po osi Phil Neville – Tim Cahill – Steven Pienaar zakončil posledný menovaný – 1:0. Sporting bol blízko k vyrovnaniu v 40. min, no Marat Izmailov neprekonal brankára Tima Howarda. Krátko po zmene strán v 49. min pridal druhý presný zásah francúzsky obranca Sylvain Distin – 2:0. Keď sa už zdalo, že Everton zvíťazí dvojgólovým rozdielom, fauloval Distin v pokutovom území hosťujúceho Liedsona a Veloso sa v 87. min z nariadeného pokutového kopu nemýlil – 2:1. Navyše, Distin videl za nedovolený zákrok červenú kartu a s určitosťou si nezahrá v odvete, ktorá je na programe vo štvrtok 25. februára.

Napriek nie príliš presvedčivému víťazstvu škótsky kouč „The Toffees“ Moyes verí, že jeho zverenci to môžu v európskom pohári číslo 2 dotiahnuť veľmi ďaleko. „Pred zápasom som si myslel, že by sme mohli zvíťaziť 3:0, ale napokon sa stretnutie skončilo 2:1 v náš prospech. Snažili sme sa šetriť energiu do ďalších zápasov namiesto tohto, aby sme sa pokúsili streliť ďalší gól. Som sklamaný. Moji zverenci nepredviedli na trávniku to, o čo som ich žiadal. Sami sme ponúkli Sportingu príležitosť udržať sa v hre o postup. Žiaľ, aj taký je niekedy futbal. Napriek tomu verím, že v EL UEFA sa nám podarí dosiahnuť skvelý úspech,“ vyhlásil škótsky tréner, ktorého nepotešila ani správa, že jeden z jeho kľúčových hráčov belgický stredopoliar Marouane Fellaini sa musí podrobiť operácii zraneného členka a na trávnikoch sa objaví až v nasledujúcej sezóne. „Zrejme vynechá až šesť mesiacov. V tomto ročníku hral veľmi dobre a práve jeho výkony sú jedným z hlavných faktorov nášho progresu. Vo zvyšku tohto ročníka nám bude citeľne chýbať,“ dodal Moyes, ktorý sa počas zimného prestupového obdobia pričinil o angažovanie slovenského reprezentačného brankára Jána Muchu ml. Ten podpísal s Evertonom trojročný kontrakt a od leta tohto roka sa definitívne stane hráčom liverpoolskeho mužstva.

Výsledok utorňajšieho prvého zápasu šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2009/2010 vo futbale:

FC Everton (Angl.) – Sporting Lisabon (Portug.) 2:1 (1:0) – odvetný duel je na programe vo štvrtok 25. februára

Góly: 35. Pienaar, 49. Distin – 87. Veloso (z pok. kopu), ČK: 86. Distin (Everton), rozhodoval: Ceferin (Slovin.), 28 131 divákov.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tim Cahill
Firmy a inštitúcie FC EvertonSporting Lisabon