Filip Kiss sa chce pobiť o trofej vo finále Ligového pohára

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Filip Kiss
Filip Kiss (vpravo) Foto: SITA/Martin Havran
Škrtel
Foto: Ilustračné foto SITA, AP

CARDIFF 24. februára (WEBNOVINY) – Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Filip Kiss sa teší na nedeľňajšie finále anglického Ligového pohára, v ktorom sa jeho Cardiff City stretne s FC Liverpool Martina Škrtela, stabilného člena slovenského „áčka“.

Pre oboch hráčov pôjde o premiérovú príležitosť získať v Anglicku cennú trofej, ktorá by znamenala budúcosezónnu účasť v Európskej lige UEFA.

„Je to najväčší úspech v mojej kariére. Nesmierne sa teším z postupu do finále, žije tým celé mesto a už sa neviem dočkať zápasu vo Wembley. Dúfam, že sa nám podarí zvládnuť aj posledný krok, hoci ten bude najťažší. Atmosféra v tíme je vynikajúca, aj keď za sebou momentálne nemáme práve ideálne výsledky z ligy. Celé mesto je hore nohami, uvidíme, ako to dopadne. Keď sme sa už dostali až do finále, nechceme to nechať len tak a pobijeme sa o našu šancu,“ povedal Filip Kiss pre agentúru SITA.

Liverpool je so siedmimi triumfami rekordérom v počte celkových víťazstiev v Carling Cupe, a preto aj papierovým favoritom blížiaceho sa finále.

Samozrejme, uvedomujeme si, aký súper nás čaká. Budeme potrebovať viac ako stopercentný výkon. Verím, že sa mi podarí byť na ihrisku a naplno si vychutnať atmosféru 90-tisícového Wembley. Nemáme čo stratiť a chceme minimálne potrápiť favorita, ktorý zrejme bude pod väčším tlakom. Druhou stranou mince je tvrdenie, že pohárové finále sú vždy otvorené a možno sa pri troche šťastia budeme tešiť my,“ uviedol stredopoliar, ktorý je kmeňovým hráčom ŠK Slovan Bratislava.

„Liverpool je mimoriadne náročným súperom, na každom poste má minimálne jedného či dvoch hráčov svetovej kvality. Nemôžeme bezhlavo útočiť, ale zase ani betónovať, pretože bez gólu sa zvíťaziť nedá. Pokúsime sa nájsť optimálne riešenie. S Martinom som komunikoval, navzájom sme sa ubezpečili, že z pohára sa bude tešiť naše mužstvo,“ dodal.

Škrtelov Liverpool momentálne bojuje ešte na troch frontoch, okrem Ligového pohára a Premier League stále figuruje aj v FA Cup-e.

„Niektorí tvrdia, že FA Cup je dôležitejší ako Carling Cup, no ja to takto nevnímam. Ide totiž o trofeje, ktoré vám otvárajú cestu do Európy. Nerád by som preto porovnával ich význam, naším cieľom je uspieť v oboch súťažiach,“ povedal 27-ročný rodák z Handlovej pre magazín LFC a pokračoval: „Verím, že sa nám podarí uspieť vo finále Carling Cupu. Sme favoritmi, no nebudeme to mať jednoduché.“

V Ligovom pohári ide predovšetkým o prestíž, víťazné mužstvo si rozdelí finančnú prémiu 100 000 britských libier, zdolaní finalisti polovicu. V 52. edícii Ligového pohára súťažilo celkovo 92 klubov. Pre FC Liverpool pôjde o prvý zápas na novom Wembley, Cardiff je zase prvým finalistom Carling Cup-u, ktorý sa od roku 2001 prebojoval do záverečného súboja a nepôsobí v Premier League. Ďalšou zaujímavosťou je skutočnosť, že s určitosťou sa bude tešiť hráč s priezviskom Gerrard. Kapitánom LFC je anglický reprezentant Steven, v kádri „The Bluebirds“ pôsobí jeho bratranec Anthony, ktorý je obrancom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Filip KissMartin Škrtel