Fínsky exskokan ide za mreže, opitý si sadol za volant

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lyze
Foto: SITA/AP

LAHTI 10. januára (WEBNOVINY) – Bývalý fínsky reprezentant v skokoch na lyžiach a držiteľ troch medailí z majstrovstiev sveta Harri Olli má problémy so zákonom a pôjde za mreže.

Súd v Lahti mu za jazdu pod vplyvom alkoholu a úmyselné spôsobenie zranenia vymeral trest na 4,5 mesiaca odňatia slobody. Informuje o tom portál orf.at. Onedlho 28-ročný rodák z Rovaniemi (nar. 15. 1. 1985) a „enfant terrible“ na mostíkoch ukončil pred rokom aktívnu kariéru aj preto, že sa nedokázal presadiť a uspieť na pretekoch.

Pred dvoma rokmi Olliho Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) suspendovala na jedny preteky za obscénne gesto do televíznej kamery na pretekoch Svetového pohára v Kuusame a Fínsky lyžiarsky zväz na to zareagoval vylúčením z reprezentácie. Severan sa viackrát v kariére nevedel zmestiť do kože, bol „problémový“, vo väčšine prípadov s prispením alkoholu.

Harri Olli si v kariére vybojoval tri vzácne kovy na svetových šampionátoch: na MS 2007 v skokoch na lyžiach v japonskom Sappore získal striebro na veľkom mostíku a na MS v letoch na lyžiach bol členom „strieborného“ (Oberstdorf 2008) a „bronzového“ (Planica 2010) fínskeho tímu v rámci súťaže družstiev.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať